McBieb DISNEY

Artikels Eigen verhalen

This page contains the following items:


Van aanbellen tot rellen

Categorie:
disney
Type:
Eigen verhaal
Auteur:
Bernard
Datum:
[2004]
URL origineel:
http://wedstrijd.mcduck.nl/winnendeverhaal.php (nieuw venster)
Geen commentaar McDuck
Geen commentaar McDrake

Donald Duck verhalenwedstrijd (McDuck.nl)

De uitslag

De jury heeft besloten! We hebben vijftien leuke en goede verhalen gekregen, maar we hebben de drie beste eruit gekozen. De winnaars zijn geworden:

  1. Bernard Slaa met "Van aanbellen tot rellen"
  2. Stephan Wennekes met "Problemen om een hoed"
  3. Wouter van de Zandschulp met "Eerlijk duurt niet lang"

Was je te laat voor de wedstrijd? Je kan je verhaal alsnog online zetten, op het forum!

Je kan het winnende verhaal lezen en de hoofdprijs, getekend door Boudewijn Simons, bekijken.

“Van aanbellen tot rellen”

Door Bernard Slaa

Openingsstrook, pagina 1

1.1 (samengetrokken uit 4 panelen en twee stroken) Tekstbalk: Het is een zonnige dag in Duckstad! Een zonnige dag voor iedereen? Nee, niet voor iedereen! Eén persoon blijft moedig weerstand bieden tegen alle zonnigheid! Nou ja, moedig?
(Donald Duck beklimt mismoedig de heuvel waar het geldpakhuis op staat, bordjes met “Ga weg”, “Ja, jij ja!”, “Pas op: valse eend!”, “Mijnenveld”, “Zware Jongens worden hier niet geduld”)

Derde strook, pagina 1

1.2 (gearriveerd bij de voordeur) Donald (denkt): Het is al erg genoeg dat ik vandaag moet overwerken om m’n huur te kunnen betalen, maar dat ik zelfs moet betalen om binnen te komen!

1.3 (Donald staat bij een metalen gleuf naast de bel waar een bordje boven hangt waarop staat: “1x aanbellen: € 0,50”)

Vierde strook, pagina 1

1.4 Donald (denkt): Gelukkig heb ik hierop een trucje gevonden! (Hij haalt ondertussen iets uit z’n portemonnee)

1.5 (Donald gooit een € 0,50 muntje aan een touwtje in de gleuf)

Eerste strook, pagina 2

2.1 (Als Donald het muntje er weer uit wil trekken na de klik dat hij gevallen is, blijft het muntje haken) Donald: Wat krijgen we nou!

2.2 (Donald staat met beide voeten tegen de muur om te proberen het muntje los te trekken) Donald: Rotmunt! Kom terug jij!

Tweede strook, pagina 2

2.3 (Het touwtje knapt en Donald valt naar achteren)

2.4 (Hetzelfde beeld als het voorgaande plaatje, zijbeeld van de ingang van het geldpakhuis, helemaal links in het beeld een grote ontploffing)

2.5 (Donald komt weer het beeld in gestrompeld en belt met een boos gezicht aan, hij zit helemaal onder het zwart van de ontploffing) 2.3-2.4.-2.5 zijn drie platen op één strook

Derde strook, pagina 2

2.6 (Jansens, de portier en bewaker, doet de deur voor Donald open) Jansens: Ha, ik dacht al dat ik jou hoorde aankomen! Donald: Grmbl!

2.7 (Jansens roept Donald na, terwijl Donald de trap oploopt) Jansens: Ik zou maar op schieten Donald! Meneer Duck is in een nogal humeurige stemming vanochtend!

Vierde strook, pagina 2

2.8 (Donald komt het kantoortje van Juffrouw Eugenia binnenlopen) Donald: Vraag maar niet hoe het komt dat ik er zo uitzie! Dat belachelijke systeem van de deurbel heeft me in het mijnenveld geworpen! (Juffrouw Eugenia komt net met een glas water uit Dagoberts kantoor gerend waar wat lelijke taal uit komt)

2.9 Juffrouw Eugenia: Ik zou maar snel naar uw oom toe gaan, Donald! Hij is nogal uit z’n hum vandaag! Donald: Niet meer dan ik ben! Maar ik ga wel kijken wat de oude vrek te vertellen heeft! (Donald loopt ondertussen richting Dagoberts kantoor)

Eerste strook, pagina 3

3.1 (Donald loopt Dagoberts kantoor binnen, zijn oom zit achter zijn bureau, zichtbaar geïrriteerd achter grote stapels papier en paperassen) Donald: Hallo oom, zijn de baggeraars uit Baghrein soms weer aan het staken?

3.2 (Dagobert komt achter zijn bureau vandaan, terwijl een paar papierstapels instorten, boos en zwaaiend met de armen) Dagobert: Nee, nog veel erger! Ik heb zojuist de nieuwe belastingplannen van de burgemeester ontvangen! Hij heeft het idiote idee opgevat om de belastingen van de triljardairs zelfs met meer dan 0,6% te verhogen!

Tweede strook, pagina 3

3.3 (Dagobert wijst boos naar alle papieren op z’n bureau terwijl hij Donald aankijkt, Donald kijkt licht ongeïnteresseerd terug) Dagobert: Al dat papierwerk van de laatste belastingaangifte is net klaar en nu komt die kwezel ineens weer met veranderingen!

3.4 (Donald zegt met z'n ongeïnteresseerde blik tegen Dagobert, die hem net voorbij is gelopen naar de ticker-tape) Donald: Ach, u moet maar denken dat het geld ten goede komt aan mensen zoals ik, die geen vermogen tot hun beschikking hebben! Dagobert: Aan lanterfanters dus!

Derde strook, pagina 3

3.5 (Donald raakt lichtelijk geïrriteerd) Donald: Of ik niks uitvoer! Ik waag zelfs m’n leven om hier binnen te komen! Waarom moet men zonodig betalen om aan te bellen bij uw geldpakhuis?

3.6 (Dagobert zit wat beursnotaties te maken bij de ticker-tape, met z'n rug naar Donald toe) Dagobert: Het is weer duidelijk dat je niet weet wat voor een kapitaal aan stroomkosten ik betaal voor die deurbel! Stroomkosten zijn ook al weer met 0,001% om hoog gegaan de afgelopen 5 jaar! (Donald krimpt verzuchtend ineen)

Vierde strook, pagina 3

3.7 (Dagobert loopt weer richting zijn bureau) Dagobert: Maar hup, Donald, ga je schoonmaken! Je lijkt zelf wel een baggeraar! (Donald probeert er wat tegen in te brengen) Donald: Maar…

3.8 Dagobert: Niks te maren! En straks moet ik nog een schoonmaakster betalen om de vloer te boenen als je daar blijft staan! (Dagobert wijst boos Donald de deur, Donald rent die kant op)

Eerste strook, pagina 4

4.1 Tekstbalk: ’s Middags… (Dagobert kijkt op z’n zakhorloge, de Heirloom Watch, het is 15:00 uur, hij denkt) Dagobert: De burgemeester kan nu ieder moment komen! Het beste is om hem niet voor z’n schenen te schoppen als hij komt! Ik kan het beste de deurbel maar even uitschakelen.

4.2 (Dagobert drukt op een knopje onder z’n bureau, je ziet alleen zijn hand en de vinger die het knopje indrukt)

4.3 (Close-up van Oom Dagobert, hij denkt) Dagobert: Hopelijk is er vaak genoeg aangebeld om de kosten eruit te halen als de burgemeester aanbelt!

Tweede strook, pagina 4

4.4 Tekstbalk: Een mechaniek is in werking gezet en de munten zoeven met een vaart van 60 km per uur naar een geldkluis! (Beeld van een rij munten, rechtopstaand in een gleuf terwijl die op een soort lopende band staat, ze vliegen voorbij, op de achtergrond zijn elektriciteitskabels te zien, waarom een extra stuk aanbrengen voor kabels als die ook langs een al praktisch mechaniek kan lopen?)

4.5 Tekstbalk: Maar wat gebeurt daar? (Beeld van Donalds munt, met touwtje, het touwtje komt vast te zitten in de gleuf naast de band)

4.6 Tekstbalk: Oeps! Daar zijn zelfs elektriciteitskabels uit 1923 niet tegen bestand! (Beeld van crashende munten die rondvliegen en de elektriciteitskabels doorboren en laten kortsluiten als verkeerde kabels met elkaar in contact komen)

Derde strook, pagina 4

4.7 (Jansens zit beneden tv te kijken terwijl op de achtergrond de monitoren van het automatische beveiligingssysteem ineens zwart worden, Jansens wordt boos, roept verongelukt uit) Jansens: Hé! Nu weet ik nog niet of de Koning van de Mississippi de neef van Sulle Mankpoot zal bevrijden!

4.8 (Donald komt eraan lopen met een koffiekar) Jansens: Hé Donald! Kan je even kijken wat er aan de hand is! Ik hoorde in de buurt van de deur een ontploffing en daardoor dreig ik het einde te missen van “Koning van de Mississippi”! Donald: Vooruit dan maar weer!

Vierde strook, pagina 4

4.9 (Donald komt aan bij de voordeur, rechts van de voordeur is een gedeelte van de muur weggeblazen en komt veel rook uit het gebied van de lopende band en elektriciteitskabels) Donald: Woeah! Wat is hier nu weer gebeurd?

4.10 (Donald kijkt bij het gedeelte waar de lopende band is gecrasht, hij ziet een drie kabels die los zijn gerukt en door elkaar liggen, ook ziet hij zijn munt die nog met het touwtje klem zit) Donald: Oh oh! Zo te zien heeft mijn munt van vanochtend deze ontploffing veroorzaakt!

4.11 (Close-up van Donald die nadenkt) Donald: Door mijn schuld is nu het automatische beveiligingssysteem van het geldpakhuis uitgevallen! Oom Dagobert zal razend worden als hij het door krijgt! Ik kan maar beter snel proberen om het te repareren!

Eerste strook, pagina 5

5.1 (Donald knoopt de draadjes weer aan elkaar, alleen verbindt hij de draadjes waar een cameraatje opstaat met die met een rondje met rode rand en witte cirkel in het midden, hij let niet echt op wat hij doet) Donald: Zo, nu moet alles het weer doen als het goed is!

5.2 (Donald loopt weer terug naar het wachtlokaal van Jansens, die nog steeds voor de tv zit) Jansens: Goed werk, Donald! Wat was er eigenlijk aan de hand? Donald: Ach, er waren wat draadjes gesprongen in de buurt van de deurbel!

Tweede strook, pagina 5

5.3 (Jansens draait zich met een ruk om en kijkt Donald aan) Jansens: Maar daar lopen de lijnen van het beveiligingssysteem! Je hebt de draden toch wel weer goed aangesloten? Donald: Tuurlijk! Ik ben per slot van rekening ooit eens elektricien geweest!

5.4 (Jansens kijkt even naar de monitoren van het beveiligingssysteem) Jansens: Ja, alles lijkt weer te werken! Het zou een ramp zijn als bijvoorbeeld de kabel van de beveiligingscamera’s en sensoren met die van de criminelendatabank zou zijn aangesloten!

Derde strook, pagina 5

5.5 (Op de monitoren beginnen ineens puntjes te flikkeren, op één monitor is het beeld te zien van een Zware Jongen en er begint een lamp te draaien en een sirene af te gaan) Jansens: Oh nee! Dat moest er nog eens bij komen! Donald ga meteen meneer Duck verwittigen dat de Zware Jongens proberen de heuvel op te komen! Donald: Ik ben al weg! (Donald rent bijna het plaatje uit)

5.6 (Close-up, een peinzende Jansens met op de achtergrond wat monitoren, hij denkt) Jansens: Het lijkt erop dat de Zware Jongens hun hele familie hebben opgetrommeld! Ik tel er meer dan 20 rondt het pakhuis! Dit is een regelrechte crisis!

5.7 (Donald stormt het kantoor van Oom Dagobert binnen, die zit nog steeds achter z’n bureau, met een potlood wat op te schrijven, hij verstijft als hij Donald het nieuws hoort vertellen) Donald: Oom Dagobert, oom Dagobert! De Zware Jongens vallen uw geldpakhus aan! Dagobert: WAT!!

Vierde strook, pagina 5

5.8 (Dagobert komt achter z’n bureau vandaan, aan z’n haren trekkend) Dagobert: Ach en wee! Dit kan ik nu helemaal niet gebruiken! Donald: We moeten wat doen, oom!

5.9 (Dagobert trekt Donald aan z’n jas) Dagobert: Je hebt gelijk! Kom mee, op naar het dak! We zullen die bandieten een lesje leren!

5.10 (Dagobert en Donald rennen de trap op, klein paneel, geheel in het zwart)

5.11 (Dagobert tuurt over de rand van het dak naar beneden, hij schrikt hevig) Dagobert: Slik!

Eerste strook, pagina 6

6.1 (Dagobert en Donald staan bij de reling van het dak en kijken naar beneden, ze zien hoe de automatische kanonnen alle bordjes rondt het geldpakhuis aan flarden schieten)

6.2 (Vooraanzicht van Dagobert en Donald, Donald tuurt naar beneden terwijl Dagobert protesterend met z’n armen uitgeslagen iets zegt tegen Donald) Dagobert: Wat is hier nou weer aan de hand! Er zijn helemaal geen Zware Jongens maar alleen m’n eigen bordjes! Donald: Oh oh! Daar komt de burgemeester aan!

Tweede strook, pagina 6

6.3 (De burgemeester staat onderaan de heuvel en kijkt verbaasd naar hoe een iets hogergelegen bordje aan flarden wordt geschoten, overal op de heuvel liggen kapotte bordjes en kanonskogels in het zand, van boven op het geldpakhuis praten Donald en Dagobert) Dagobert: Wat! Hij kan onmogelijk zo de heuvel op! Donald: Wacht! Volgens mij gebeurt er wat!

6.4 (Alle bordjes zijn kapot en de kanonnen gaan weer terug in de grond, de burgemeester denkt na) Burgemeester: Hmmm! Die vage capriolen van Dagobert Duck beginnen langzaamaan m’n keel uit te komen!

Derde strook, pagina 6

6.5 (De burgemeester begint de heuvel te beklimmen, terwijl hij kijkt naar een kaport bordje waarop staat: Pas op gespuis! Hier wordt gekegeld met kanonskogels! Daarnaast ligt een kanonskogel)

6.6 (Dagobert en Donald staan nog steeds op het dak, Dagobert veegt zijn voorhoofd af) Dagobert: Pfff! Het lijkt erop dat alles weer normaal is!

6.7 (Een intercom in de wand een aantal meters links van Dagobert gaat af) Intercom: Meneer Duck! Meneer Duck!

Vierde strook, pagina 6

6.8 (Dagobert staat bij de intercom en houdt het knopje ernaast ingedrukt) Dagobert: Ja, zeg het maar Jansens! Jansens: Alle Zware Jongens zijn uitgeschakeld, meneer! Maar nu komt Zwarte Magica eraan!

6.9 (Dagobert schrikt en roept in de intercom) Dagobert: Wat! Ik sta hier op het dak en ik heb helemaal geen Zwarte Magica gezien! Jansens: Toch is het zo, meneer! Ze beklimt nu de heuvel!

6.10 (Dagobert schreeuwt in paniek in de intercom) Dagobert: Maar dat is de burgemeester! Snel Jansens, schakel het beveiliginssysteem uit! Jansens: Dat lukt niet, meneer Duck! Hij is vastgelopen!

Eerste strook, pagina 7

7.1 (De burgemeester beklimt nog steeds de heuvel als ineens links van hem een kanon uit de grond op komt zetten, hij ziet het en denkt) Burgemeester: Alle steekpenningen nog aan toe! Nu gaat die Duck toch niet beweren dat hij de burgemeester van Duckstad van deze heuvel af wil schieten!

7.2 (Een plaatje van een grote ontploffing met natuurlijk: Boem!)

7.3 (De burgemeester ligt op z’n knieën op de grond, over hem heen suist de kanonskogel, hij denkt) Burgemeester: Die eend is echt knots! Als hij hier mee denkt de belastingverhoging tegen te houden heeft hij buiten Cor Rupt gerekend!

Tweede strook, pagina 7

7.4 (Burgemeester C. Rupt komt weer overeind en zwaait met zijn vuist naar het geldpakhuis en is zeer kwaad) Burgemeester: Dagobert! Je houdt de gemeentelijke uitbuiting van triljardairs toch niet tegen!

7.5 (Net na zijn woorden wordt de burgemeester getroffen door een kanonskogel midden in z’n buik, hij vliegt met kanonskogel en al van de heuvel af) Burgemeester: Oef!

7.6 (Hij landt op de stoep voor de heuvel waar het geldpakhuis op staat)

Derde strook, pagina 7

7.7 (De burgemeester staat kreunend en verdwaasd op, terwijl op de achtergrond nu ook gebouwen rondom het geldpakhuis als ‘doel’ worden gezien en dus inslagen vallen in andere gebouwen) Burgemeester: Kreun!

7.8 (De burgemeester staat weer en zwaait weer met gebalde vuist naar het pakhuis terwijl op de achtergrond de inslagen van kanonskogels doorgaan) Burgemeester: Dit doet het hem, Duck! Behalve de aartsvader van deze stad, val je nu ook de stad zelf aan! Ik roep het leger in om niks meer van deze stad over te laten!

Vierde strook, pagina 7

7.9 (Dagobert staat met z’n handen in z’n haar bovenop het dak van het geldpakhuis) Dagobert: Nu zal de burgemeester nooit afzien van die belastingverhoging! Donald: En het feit dat hij nu met het leger uw geldpakhuis van de aardbodem wil wegvagen dan? Dagobert: Oh ja, dat ook nog!

7.10 (Dagobert commandeert Donald, hij wijst met zijn vinger) Dagobert: Snel Donald! Sluit alle elektriciteit af in het geldpakhuis! Dat is de enige manier om het beveiligingssysteem nu nog uit te schakelen! En vergeet de noodgeneratoren in de kelder niet! Donald: Aye, aye oom!

Eerste strook, pagina 8

8.1 (Overzicht van het geldpakhuis en omgeving, de hele heuvel wordt omsingeld door tanks van het leger die net aankomen rijden, de gebouwen rondom zijn hevig beschadigt en nog steeds vliegen kanonskogels door de lucht)

Tweede strook, pagina 8

8.2 (Generaal IJzervreter, een man met een grote snor, staat voor een tank met een megafoon in z’n hand, naast hem salueert een sergeant) Sergeant: Alle tanks staan in slagorde, generaal! Het geldpakhuis is omsingeld! Generaal: Mooi, zo! Ik ga de eisen voorleggen aan die terrorist van een Dagobert Duck die onze mooie stad aan gort schiet! Ingerukt, sergeant!

8.3 (De generaal heeft nu de megafoon voor z’n mond geplaatst, op de achtergrond wordt de sergeant weggeschoten door een kanonskogel van het geldpakhuis) Generaal: Hier spreekt generaal IJzervreter, hoofd van de Duckstadse strijdkrachten! Hierbij eis ik uw onverwaardelijke overgave! Als u niet binnen een minuut de strijd staakt zal er terug geschoten worden!

Derde strook, pagina 8

8.4 (Dagobert kijkt uit over het leger beneden hem en roept via een megafoon naar de generaal) Dagobert: Als u ons iets meer tijd geeft dan kunnen we alles uitschakelen! Maar een minuut is te kort! Generaal: Wij onderhandelen niet met terroristen! U heeft nog een halve minuut de tijd en anders zullen we het vuur openen!

8.5 (Close-up van Dagobert, hij denkt na) Dagobert: Ik hoop maar dat Donald op tijd bij de generatoren is! De gevolgen van een beschieting kunnen desastreus zijn voor m’n lieve geldje!

8.6 Tekstbalk: Ondertussen… (Donald is te zien hoe hij de trappen afrent naar beneden, hij is op de zesde verdieping, hij denkt) Donald: Ik hoop maar dat de vallen in het geldpakhuis nog wel normaal functioneren! Dit gaat anders een heel lastige klus worden!

Vierde strook, pagina 8

8.7 (De generaal geeft een bevel, op de achtergrond wordt een tankloop net doorboort door een kanonskogel) Generaal: Oké, het is tijd om in actie te komen! Schiet een eerste salvo af!

8.8 (Donald schrikt als vlak voor hem uit de muur ineens een tankgranaat naar binnen komt zeilen)

8.9 (Donald kijkt door het gat naar buiten, hij denkt) Donald: Oh oh! Zo te zien is het leger in actie gekomen! Ik kan maar beter opschieten voordat het hele geldpakhuis onder me vandaan wordt geschoten!

Eerste strook, pagina 9

9.1 (Donald rent een trap af, trapsgewijs slaan achter hem tankgranaten in)

9.2 (Donald komt op de begane grond uit, achter hem begint een rood lampje te flikkeren) Donald: Pfff! Dat heb ik ook weer gehad!

Tweede strook, pagina 9

9.3 (Donald draait zich om, hij ziet hoe een machinegeweer op hem gericht wordt) Donald: Oeps!

9.4 (Donald duikt weg terwijl achter hem de kogels inslaan)

9.5 (Donald rent richting de deur naar de kelder terwijl achter hem allemaal vallen dichtslaan of geactiveerd worden, zoals een mijn, machinegeweren, hij moet springen over spijkers etc.)

Derde strook, pagina 9

9.6 (Donald heeft de deur bereikt en heeft hem net achter zich gesloten) Donald: En dan te bedenken dat ik dit alleen maar moet doorstaan wegens één keer aanbellen!

9.7 (Donald is de trap afgedaald en staat in een redelijk donkere ruimte waar de generatoren staan, hij doet een lamp aan, hij denkt) Donald: Oké, eerst alle generatoren afsluiten en daarna de hoofdstroom uitschakelen!

9.8 (Donald is bezig de generatoren af te sluiten door de kabels los te trekken bij de generatoren terwijl boven hem het geluid van inslagen te horen is)

Vierde strook, pagina 9

9.9 (Donald staat bij de hoofdschakelaar die hij met drie sloten moest openmaken en haalt de hendel over, hij denkt) Donald: Zo, dit moet het einde zijn van alle ellende!

9.10 (Zwart plaatje, het licht is net uitgegaan doordat de elektriciteit is afgesloten)

9.11 (Buiten ziet de gehavende sergeant samen met de generaal dat het schieten gestopt is, vooraanzicht van beide personen, het pakhuis kan je niet zien) Sergeant: Het schieten is gestopt, generaal! Generaal: Ik zie het! Niemand kan toornen aan de krachten van het Duckstadse leger! Iedereen, op de plaats rust! We trekken ons terug! Onze missie is geslaagd!

Eerste strook, pagina 10

10.1 (Zelfde soort plaat als 8.1, alleen rijden nu alle tanks weg en is er een gehavende omgeving te zien, veel gebouwen rondom het geldpakhuis zijn vernietigd en ook het geldpakhuis zelf ziet er zwaar beschoten uit, veel gaten aan de voorkant waar delen van kantoren te zien zijn, aan de zijkanten ook gaten waar geld uit is gestroomd, de bovenste richel van het geldpakhuis is bijna helemaal weggevaagd)

Tweede strook, pagina 10

10.2 (Donald komt uit de deur van de kelder, close-up van Donald, hij heeft een tevreden gezicht) Donald: Nou, Jansens! Het gevaar is geweken, de elektriciteit is afgesloten!

10.3 (Donald schrikt als hij de ravage beneden ziet, veel gaten en brokstukken muur, ergens achter zo’n brokstuk komt Jansens in gescheurde kleding gekropen) Jansens: Goed zo?! Meneer Duck zou trouwens graag willen dat u naar boven kwam!

10.4 (Een bedremmelde Donald gaat akkoord en loop richting de trap terwijl Jansens verongelukt tussen de restanten van z’n wachtlokaal gaat zitten) Jansens: Verdorie! Nu weet ik nog niet hoe ‘Koning van de Mississippi’ is afgelopen!

Derde strook, pagina 10

10.5 (Donald komt boven aan, in het gehavende kantoor van oom Dagobert, links achter z’n bureau zit er een gat in de muur waar hij door naar buiten kijkt, Donald aarzelt een beetje) Donald: Hallo oom Dagobert! U wilde mij spreken?

10.6 (Dagobert staat nog steeds met z’n rug naar Donald, die begint al wat te zweten, hij weet dat zijn oom wat door heeft) Dagobert: Juffrouw Eugenia kwam daarnet met de opbrengst van het geld bij de deurbel! Er zat echter ook een muntje bij met een touwtje wat ergens tussen was geraakt! Het schijnt dat het touwtje er voor zorgde dat de lopende band crashte en er wat kabels zijn kapot gegaan! Donald: Oh, eh..!

10.7 (Dagobert draait zich om met vlammende ogen) Dagobert: Een zekere slampamper heeft kennelijk geprobeerd zonder kosten aan te bellen en heeft na de crash geprobeerd de schade te herstellen!

Vierde strook, pagina 10

10.8 (Dagobert loopt met rode ogen en een boze grimas op z’n gezicht voor Donald, Donald deinst naar achteren, op zijn voorhoofd staat zweet, nep lachje) Donald: Ach gut, zo te zien moet ik de neefjes van school ophalen! Ik hoor volgende week wel weer wie het was, oké?

10.9 (Donald rent richting de trap achtervolgt door een boze oom Dagobert met wandelstok, gezien van achter het bureau, deur van Juffrouw Eugenias kantoor staat open dus kun je de trap zien) Dagobert: Donald Duck! Jij basji-bozoek! Blijf staan!

10.10 (Zelfde beeld als het vorige plaatje, uit het trapgebouw hoor je slagen, op het bureau van oom Dagobert gaat een ekster aan de haal met de munt van Donald door die aan het touwtje in z’n bek te houden, Donald en Dagobert zijn niet te zien) Donald: Au! Au!

Einde

Tekst © Bernard Slaa, tekening © Boudewijn Simons.

Problemen om een hoed

Categorie:
disney
Type:
Eigen verhaal
Auteur:
Stephan
Datum:
2004-09-14
URL origineel:
http://forum.mcduck.nl/viewtopic.php?pid=14192#p14192 (nieuw venster)
Commentaar McDuck (nieuw venster)
Geen commentaar McDrake
barbaar-inkt.jpg

Oom Dagobert in ‘Problemen om een hoed’

Bladzijde 1:
- Groot (Openings)plaatje 1 (Eugeunia, Donald en de neefjes op achtergrond staan bij een bewusteloze Oom Dagobert):
Op een doodgewone dag, op Dagobert’s kantoor...
Eugeunia: “Meneer Duck! Meneer Duck! Wakker worden!”
- Plaatje 2:
Donald: “Wat is er met hem aan de hand?”
Eugeunia: “Ik vertelde hem net dat door een hittegolf in Ijsland al zijn ijsjes zijn gesmolten, in Arabië twaalf van zijn pasgekochte oliebronnen zijn uitgedroogd en zijn miereneters in Afrika alleen nog maar kaviaar lusten! Het werd hem allemaal teveel!”
- Plaatje 3:
Donald: “Voor een zakenman als Oom Dagobert zijn dat toch maar kleine tegenvallers?”
Dagobert (Komt langzaam bij): “Hee! Als het zo door blijft gaan ben ik over zeshonderd jaar blut! Ik moet iets verzinnen waarmee ik geld kan verdienen!”
- Plaatje 4:
Kwik: “Wij weten misschien wel iets, gisteren kwam het op tv! Een soort wedstrijd, waarmee u een miljoen kunt verdienen!”
- Plaatje 5:
Dagobert (Springt op, en klopt het stof van zijn kleren): “Ga door!”

Bladzijde 2:
- Plaatje 6:
Kwak: “De kranten staan er vol van! Archeologen van het Duckstadse museum hebben drie dagen geleden de rechtermouwknoop van Napoleon’s uniform gevonden! Nu hebben ze alleen nog de hoed nodig, maar die is foetsie! Degene die de hoed vind krijgt een miljoen euro!”
- Plaatje 7:
(Kwik kijkt naar Dagobert, die voorzich uitstaart met euro tekens in zijn ogen)
Kwik: “Oh oh, Oom Dagobert heeft weer euro tekens in zijn ogen!”
- Plaatje 8:
Dagobert (Nog steeds met euro tekens in zijn ogen): “Donald, neem een bolhoed mee! We gaan naar Willie!”
Donald: “Een bolhoed?”
- Plaatje 9:
Even later, bij de beroemdste uitvinder ter wereld...
Willie: “Of ik Napoleon Bestaparte hierheen kan flitsen? Natuurlijk, met mijn nieuwe Humanitaire Transformator moet dat lukken!”
Dagobert: “Geweldig! Ik stel hem alleen een vraagje en dan kan hij terug!”
- Plaatje 10:
Willie: “Klaar?”
(Drukt op knopje, en activeert de Humanitaire Transformator)
- Plaatje 11:
KLABAM!
(Napoleon wordt naar Willie’s werkruimte geflitst)
Napoleon: “Ieks!”
- Plaatje 12:
Dagobert: “Geen paniek, meneer Bestaparte, ik wil u alleen iets vragen!”
Napoleon: “Schiet op dan, iek heb het druk!”
- Plaatje 13:
Dagobert: “Ik zou graag uw hoed willen hebben! Wilt u hem misschien ruilen tegen deze?” (Dagobert houdt Napoleon de bolhoed voor)
Napoleon: “Parbleu! Mon magnifieke hoed, ruilen tegen jouw oude vod? Iek denk er niet over!”
Dagobert: “Maar je krijgt dit mooie muntstuk erbij!”

Bladzijde 3:
- Plaatje 14:
Napoleon (Schudt dagobert de hand, met een bolhoed op): “Afgesproken!”
- Plaatje 15:
Kwik (Boos): “Oom Dagobert! Dat is maar één euro!”
Dagobert (Zet Napoleon’s bovenop zijn eigen hoge hoed): “Ik weet het! Maar ik had niets kleiners!”
- Plaatje 16
(Dan komt lampje voorbij lopen)
Napoleon (Trekt zwaard): Au secours! Een monster! Ten aanval!”
Dagobert: “Nee, u begrijpt het niet!”
- Plaatje 17
(Napoleon haalt met zijn zwaard uit naar Dagobert, maar die bukt en zijn hoge hoed wordt in stukjes gezaagd)
- Plaatje 18
Dagobert: “Red wie zich redden kan!” (rent naar buiten)
(Donald, Willie en de neefjes blijven staan)
- Plaatje 19
Napoleon: “Harr!”
(Donald, Willie, de neefjes en lampje rennen ook naar buiten)
- Plaatje 20
(Alleen Napoleon is nog binnen, en ziet de Humanitaire Transformator)
- Plaatje 21
Napoleon: “Pak aan, duivelse creatie!” (Hij slaat tegen het ding aan, waardoor er een kortsluiting ontstaat)

Bladzijde 4:
- Plaatje 22
(Door de kortsluiting komen er allemaal Franse soldaten uit de Humanitaire Transformator wandelen)
- Plaatje 23
Napoleon: “Fantastique! Mon manschappen! Volg moi, naar de overwinning!”
(De tijdreizigers lopen naar buiten, Napoleon voorop, waar Dagobert, Donald, Willie, de neefjes en lampje al zitten)
- Plaatje 24
Napoleon (Wijst naar Dagobert’s geldpakhuis): “We belegeren dat grande gebouw! Dat moet het hoofdpaleis zijn! Ten aanval!”
Dagobert: “Wak! Ze gaan mijn geldpakhuis aanvallen! Donald, doe iets!”
- Plaatje 25
Donald: “Wat!? Ik in m’n eentje tegen die engerds? Dat... eh ...is niet goed voor m’n keelaandoening!”
- Plaatje 26
Dagobert: “Grrr! Willie, jij repareert de Humanitaire Transformator! Wij houden hun ondertussen van mijn geld!”
Willie: “Ja, meneer Duck!”
- Plaatje 27
Donald: “Wij? Ik...”
Dagobert (Sleurt Donald met wandelstok mee): “Jij ook!”
- Plaatje 28
even later...
(Dagobert, Donald en de neefjes zijn aangekomen bij het geldpakhuis, waar Napoleon al staat)
Dagobert: “De achterdeur is vrij! Kom mee!”
- Plaatje 29
(Dagobert, Donald en de neefjes lopen naar boven)

Bladzijde 5:
- Plaatje 30
(Dagobert, Donald en de neefjes zijn al op Dagobert’s kantoor aangekomen)
Dagobert (Steekt z’n hoofd uit het raam): “Ha, ik ben al binnen!”
- Plaatje 31
(Dagobert trekt hoofd nog net optijd omlaag om een kanonskogel te ontwijken, die Dagobert mist, maar wel de muur vernield)
- Plaatje 32
Dagobert (Kwaad): “Vandalen!”
- Plaatje 33
(De neefjes trekken Dagobert nog net optijd omlaag om een tweede kanonskogel te ontwijken)
Kwik: “Oom Dagobert, we zijn niets vergeleken met dat leger! We moet ons overgeven!”
- Plaatje 34
Dagobert: “Nooit!”
(Nog een kanonskogel vliegt over zijn oren)
- Plaatje 35
(Dagobert steekt witte vlag uit raam van geldpakhuis)
- Plaatje 36
Niet veel later...
(Dagobert, Donald en de neefjes liggen met touwen vastgebonden op de vloer)
Napoleon: Haa! Iek wist wel dat jij je zou overgeven! Niemand kan tegen mon legers op! Nou, hoe maak je die stalen deur open?”
Dagobert: “Dat vertel ik je nooit!”
- Plaatje 37
(Napoleon hakt met zijn zwaard een gat in de muur)
Dagobert: “Drie naar links, vijfentwintig naar rechts, twaalf naar links, tweeëndertig naar rechts en zestien naar links, schurk!”

Bladzijde 6:
- Plaatje 38
(Napoleon’s soldaten openen de kluis)
Napoleon: “Magnifique! Zoveel geld heb iek nog nooit gezien! En iek weet precies wat iek ermee ga doen!”
Dagobert (Op de achtergrond): “Vandaal!”
- Plaatje 39
Napoleon (Duikt Dagobert’s geld in): “Iek zwem er in rond als een dolfijn...”
- Plaatje 40
Napoleon: “...Iek graaf er gangen in als een mol...”
- Plaatje 41
Napoleon: “...En iek gooi het in de lucht zodat het op m’n kop klettert!”
- Plaatje 42
Donald: “Kijk , Oom Dagobert! U bent niet de enige die in het geld zwemt!”
Dagobert: “Grrr!”
- Plaatje 43
Soldaat: “Wat doen we met de eenden, Hoogheid?”
Napoleon: “Serveer ze bij het avond diner!”
Soldaat: “Ja, m’neer!”
- Plaatje 44
Dagobert: “Dat nooit!”
- Plaatje 45
(Dagobert, Donald en de neefjes worden opgesloten in Dagobert’s kelder)

Bladzijde 7:
- Plaatje 46
Die avond...
Kwik: “Waar blijft Willie toch?”
- Plaatje 47
(Lampje komt door tralies van kelder naarbinnen, met een schaar)
Dagobert: “Lampje!”
- Plaatje 48
(Lampje knipt touwen door)
Kwak: “Geweldig! Nu moeten we alleen nog door het raam naarbuiten!”
- Plaatje 49
(Lampje houdt zoutzuuroplossing omhoog)
- Plaatje 50
(Dagobert, Donald, lampje en de neefjes klimmen door het raam naarbuiten)
Donald: “We moeten iemand om hulp vragen!”
Dagobert (Met een grijns): “Ik weet al precies wie!”
- Plaatje 51
(Binnen in Dagobert’s geldpakhuis zit Napoleon al aan de eettafel)
Napoleon: “Haal de eenden binnen!”
- Plaatje 52
(Ondertussen staat buiten het Duckstadse leger Napoleon op te wachten)
Dagobert (Met luidspreker): “Ik dacht het niet! Kom onmiddelijk naar buiten, met je handen op de rug!”
- Plaatje 53
(Willie Wortel komt aanrennen!”
Willie: “Ah, ik zie dat u de zaak onder controle heeft, m’neer Duck? Mooi, want ik heb net de laatste hand op mijn Humanitaire Transformator gelegd!”

Bladzijde 8:
- Plaatje 54
Dagobert (Rent Willie Wortel achterna en gebruikt de luidspreker als wapen): “Onder controle!? Niet danzij jouw, uitvinder van niks! Als jij die stomme machine niet had uitgevonden, was er niets aan de hand!”
- Plaatje 55
Willie (Rent weg): “Maar meneer Duck! Snap het dan! Ik...Auw! U... Auw!”
- Plaatje 56
Een paar dagen later...
(Dagobert zit aan bureau op zijn kantoor, Daarnaast staan Donald en de neefjes)
Kwik: “Alles is weer zoals het was!”
- Plaatje 57
Kwak: “Willie durft nog steeds niet terug naar Duckstad te komen! ”
Kwek: “Jammer van de hoed! Napoleon stond erop dat die terugging naar de achttiende eeuw...”
- Plaatje 58
Kwik: “Wat gaat u nu doen, Oom Dagobert?”
Dagobert (Duikt in geld): “Iets wat ik al lang niet meer gedaan heb!”
- Plaatje 59
Dagobert: “Ik zwem erin rond als een dolfijn...”
- Plaatje 60
Dagobert: “...Ik graaf er gangen in als een mol...”
- Plaatje 61
Dagobert: “...En ik gooi het in de lucht zodat het op mijn kop klettert!”

UIT

Eerlijk duurt niet lang

Categorie:
disney
Type:
Eigen verhaal
Auteur:
Wouter
Datum:
2006-04-04
URL origineel:
http://forum.mcduck.nl/viewtopic.php?pid=35153#p35153 (nieuw venster)
Commentaar McDuck (nieuw venster)
Geen commentaar McDrake
EERLIJK DUURT NIET LANG

Kwik, Kwek en Kwak willen naar school gaan, wanneer Donald er met een boos gezicht aan komt lopen.
Donald : "Ik had net jullie meester aan de telefoon!"
Kwik, Kwek en Kwak, met een zenuwachtig, glimlachend gezicht:
Kwik : "Leuk, Oom Donald!"
Kwek : "Heeft u hem..."
Kwak : "...de groeten gedaan ?"

Donald : "Waarom hebben jullie zijn briefje niet afgeleverd, waarop stond dat jullie straf hebben? Dachten jullie soms dat ik boos zou worden?"
Kwik : "Wel.."
Kwek : "Eh..."
Kwak : "Ja."

Donald : "Heb ik jullie niet genoeg gezegd : 'Eerlijk duurt het langst?' Denk daar dan nog eens over na. Hier hebben we het nog wel over. Nu, hup, naar school !"
Donald duwt zijn neefjes de deur uit.

"Waarom lijken ze niet wat meer op mij" verzucht hij.

Later, tegen de middag:
Katrien belt aan de deur, met een stralend gezicht.

Donald opent de deur en zegt :"Kom erin, Katrien!"
"Hallo, Donald! Hihi!" zegt Katrien.

Donald kijkt vreemd op naar aanleiding van Katriens humeur, terwijl ze naar binnen stapt. "Ik kom toch niet ongelegen ?" vraagt ze.

Katrien gaat zitten en een tijdschrift lezen, zonder op antwoord te wachten. Donald staat vreemd te kijken.
"Is er iets ?" vraagt hij.
"Welnee" zegt Katrien, onverschillig doorlezend.

Donald loopt naar de keuken (achter de kamer), waar hij zich afvraagt :
"Er is iets, als Katrien zomaar komt is er iets aan de hand. Maar wat?"
Hij krabt bedenkelijk op zijn hoofd.

"O nee, nu komt Oom Dagobert ook nog!" roept Donald, terwijl hij door het keukenraam ziet dat Dagobert naar de achterdeur toe komt lopen, welke zeer ontstemd voor zich uit kijkt, zoals hij dat vaak doet.
"Hij krijgt nog steeds die f 10,- van mij!"

"Donald!" roept Dagobert, al binnenstormend. "Ik krijg nog steeds die f 10,- van jou!"
"Ja, natuurlijk, Oom Dagobert" zegt Donald zwetend. "Ik zal het geld even.. eh.. halen!"

Donald loopt zenuwachtig naar de kamer, waar Katrien nog steeds rustig een tijdschrift leest. Op het tafeltje voor haar ligt een stapel tijdschriften die zij al uit heeft.
Donald denkt : "Hoe kom ik aan geld. De spaarpot van de neefjes?"

Donald bezint zich.
"Nee! 'Eerlijk duurt het langst' heb ik ze net geleerd en als opvoeder moet ik het goede voorbeeld geven!" denkt hij. Hij zegt het niet, aangezien Katrien in de kamer zit.

Aangezien Katrien ongestoord leest, loopt hij maar weer terug naar de keuken, om daar naar geld te zoeken. Dagobert wacht hier ongeduldig en door het keukenraam zien we nu Guus aan komen lopen, terwijl er wat inpakpapier in zijn gezicht waait.

"Kijk eens aan" zegt hij al binnenstappend. "Dat had ik net nodig." (hij kijkt naar het inpakpapier) Donald kijkt boos naar hem.

"Ik moet een kado voor Katriens' verjaardag kopen" vervolgd hij rustig. "En GELUKkig krijg ik nu net inpakpapier tegen mijn snavel gewaaid. Nu moet ik nog een kado kopen, maar dat treft, mijn goede neef Donald is mij nog een tientje schuldig!"
Guus blijft onuitstaanbaar vrolijk als altijd kijken, terwijl Donalds gezicht betrekt en Dagobert droog kijkend reageert met : "Ook al?"

Dan beseft Donald ineens dat Guus sprak over Katriens' verjaardag. "K-k-katriens' verjaardag ? Vandaag? O nee" kreunt hij. "Ik ben zo terug" spreekt hij.
"Schiet op, neef" zegt Dagobert. "Ik heb meer te doen."

Donald loopt de kamer in met een denkwolkje van een woedend kijkende Katrien met stoom uit haar neus en oren.
Katrien leest nog steeds tijdschriften, de stapel is nu nog groter geworden.

Zenuwachtig staat hij voor Katrien.
"Ik.. eh.." zegt hij, terwijl hij bedremmeld naar de stapel tijdschriften kijkt, waar hij op de voorkant van het bovenste tijdschrift een feesttent ziet staan.

Ineens gaat Donald een lichtje op (brandend lampje boven zijn hoofd).
"Ik eh...," gaat hij verder, "Ik eh... ben zo weer terug!"

Donald rent weer terug naar de keuken, terwijl Katrien nauwlijks verbaasd doorleest.

"Oom Dagobert!" roept Donald. "Ik herinner me net dat ik nog een prachtige, dure feesttent heb liggen. Aangezien ik schulden bij u heb, kunt u deze voor een vriendenprijsje van mij kopen!"
Guus is op dit plaatje reeds verdwenen.


Dagobert kijkt Donald onderzoekend aan.
"Dat gaat zomaar niet, neef! Laat me dat ding eerst maar eens zien!"
"Natuurlijk" zegt Donald. "We zetten hem wel even op; gaat u maar vast kijken in het schuurtje."

Dagobert loopt zo wantrouwig als hij kan lopen naar buiten, terwijl Donald nog even gauw de telefoon oppakt.

"Oma?" zegt hij. "Kun je even langs komen?"
Aan de andere kant van de lijn zien we Oma Duck, welke zegt: "Goed, ik kom toevallig toch net langs met een taart!"

"Geweldig" roept Donald. "Wat een geluk!"
Hij gooit de hoorn weer op de haak en rent snel naar buiten.

"Kom neef!" roept Dagobert van onder het kleed van de feesttent, welke hij al op het grasveld gesleept heeft. "Dan zetten we dat ding in elkaar!"
Guus komt er weer aanlopen.

Terwijl Donald de tent opzet, samen met Dagobert, zegt hij tegen Guus: "Je krijgt zo je geld, als Dagobert mijn tent heeft gekocht. Help anders eens met opzetten!"
"Ben je gek!" zegt Guus. "Tent opzetten lijkt op werk!"

Even later:
De grote, schitterende, gekleurde feesttent staat er indrukwekkend, Oom Dagobert en Guus gaan er naar binnen. Op de achtergrond komen Oma en Gijs eraan lopen. Oma heeft een schitterende taart in haar handen, welke ze uit de buurt van Gijs tracht te houden.
"Wat is er Donald?" vraagt Oma. "We hebben haast, want..."

"Ga maar vlug mijn mooie nieuwe feesttent van binnen bekijken!" roept Donald, terwijl hij Oma en Gijs erheen duwt.

Hierop rent Donald vlug naar de kamer, waar Katrien net het laatste tijdschrift op een enorme stapel van tijdschriften legt.
"Kom mee, Katrien! Ik heb een verassing voor je verjaardag!" roept Donald, die binnen komt stormen.

"Dat je daaraan gedacht hebt!" roept Katrien zogenaamd verbaasd uit, terwijl Donald haar vlug aan haar hand meesleurd, waarbij de stapel tijdschriften omvalt.

Buiten zegt Donald: "Tadaa! Kijk eens wat een schitterende feesttent, ga er maar gauw in kijken!"

Katrien loopt naar binnen, met een trotse Donald naast zich. In de tent ziet ze Oma, Gijs, Dagobert en Guus staan. Oma houdt de schitterende verjaardagstaart vast. Even, alleen op dit plaatje lijkt alles goed te gaan.

De neefjes lopen, met hun rugzakken om, de tent binnen. Waarschijnlijk zagen ze uit school thuis de tent staan en zijn ze er meteen ingelopen.
"Hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren!" roept Donald tegen Katrien.
"Wat ?" roept Dagobert verontwaardigd. "Besteed je je geld aan Katriens verjaardag, terwijl je mij niet eens kunt afbetalen ?"

Donald verdedigd zich vlug tegenover Dagobert : "Welnee! Denk je nou heus dat ik ook maar één cent aan Katriens' verjaardag zou besteden?"
"Wat?" roept Katrien verontwaardigd. "Heb je zoveel voor me over?"

Katrien duwt Donald boos in de taart, die Oma vasthoudt.
"O nee!" roept Oma. "Met die taart moest ik de taartwedstrijd winnen?"

Katrien loopt boos weg, Guus loopt achter haar aan. Dagobert en Oma kijken boos naar Donald, terwijl Gijs op de grond zittend de resten van de taart op gaat eten en de neefjes sprakeloos toekijken, precies zoals ze deden toen ze net die tent in kwamen lopen, alsof ze ademloos kijken naar een voorstelling, die de anderen geven.

Op straat slipt een vrachtwagen, terwijl Katrien en Guus naar de weg lopen. Er valt een parelsnoer af. Guus loopt nog steeds met zijn inpakpapier. Hij pakt vlug de parel erin. "Dat is GELUK hebben" zegt hij.

Guus haalt Katrien in en geeft haar zijn kado, waar ze zeer verheugend naar kijkt.

Onderwijl zit Donald nog tussen de brokstukken taart, welke Gijs opeet. Hij zegt kreunend: "Kan het nog erger worden?"
Dagobert : "Ter zake. De tent is..."

Dagoberts oog valt op een embleem van de feesttent. Hij loopt ernaartoe en zet zijn bril goed op zijn snavel. Hij leest : 'Dagohuur'.

Dagobert vervolgd : "..eh.. zo te zien van mij gehuurd! Jij oplichter! Ik laat wel deurwaarders komen die je tv in beslag nemen en deze tent ophalen!"
"Mijn tv?" vraagt Donald, die dit nog niet kan verwerken.

Dagobert en Oma lopen boos weg. Gijs bedenkt dat hij naar huis moet lopen als hij niet met Oma meerijdt en komt er moeizaam achteraan zetten.

De neefjes kijken nog steeds even verbijsterd naar hun oom, die onder de taartvlekken zit bij te komen van alle emoties.

Nu komen ze in actie.
Kwik : "Oom Donald?"
Kwek : "We hebben een briefje voor u.."
Kwak : "... over ons strafwerk van vandaag."

Donald, al bijkomend en verbaasd en ietwat dankbaar over zijn neefjes : "Dank jullie. Maar waarom, waarom, als ik zo'n slecht voorbeeld geef, doen jullie dit ?"
"U heeft ons overduidelijk laten..."
"... zien wat er gebeurt als..."
"... je niet eerlijk bent."

"Ach ja," zegt Donald, gelukkig glimlachend. "Opvoeden is een zware taak."

UIT

[alternate universes, body switching - part 1]

Categorie:
disney
Type:
Eigen verhaal
Auteur:
ScrudeMcDude
Datum:
2007-02-18 21:03:08
URL origineel:
http://bb.mcdrake.nl/engdisney/viewtopic.php?pid=2248#p2248 (nieuw venster)
Geen commentaar McDrake Nederland
Commentaar McDrake International (nieuw venster)
PAGE 1
(1)

Int. Magica's sorcery shop.  Waist-up shot of Magica behind a desk reading a book entitled Alternate Universes.  Another book on the desk can be shown titled Sleeping Powders.  Another book reads Body Switching.  She has a scheming expression on her face.
1 MAGICA:    Hmm…Interesting!
(2)
Int. Scrooge's vault.  Donald is lying frontwards with one hand leaning his beak on and another picking up a coin.  A laptop computer is laying down on the massive pile of money.
2 DONALD (IN THOUGHT BALLOON):    (Groan!)  Uncle Scrooge wants me to list every $!#@ coin and bill in this bin!  And more comes in every day!  This could take me the rest of my life!
(3)
Int. vault.  Far shot, bird's eye view, of Donald writing on the laptop.
3 DONALD (IN THOUGHT BALLOON):    But then (sigh) I'll probably spend the rest of my life working anyway.  I can never seem to hold down a real job.
(4)
Int. vault.  Close-up of time on bottom right hand corner of laptop.  Reads 5:00 PM
4 DONALD (IN THOUGHT BALLOON):    Oh well, time to go


PAGE 2
(1)

Ext. Scrooge's office.  Close-up of Donald's hand knocking on the door.  Sign on window reads "Scrooge McDuck - Bigbatillion-gigantigillion-immensamillion-titanitillion-unbelievabillionaire."
SFX:    KNOCK
(2)
Int. Scrooge's office.  Back view of Donald.  Scrooge can be seen at his desk staring gruffly at Donald. Window curtains have dollar signs on them.  Dollar sign can be shown on Scrooge's computer screen.
1 DONALD:    Uncle Scrooge, I'm going home for the day.
2 SCROOGE:    How far did you get?
(3)
Int. office.  Upper leg up shot of Donald.  Include a picture on the wall with a dollar bill on the phone with a coin captioned "Money talks."
3 DONALD:    Last I listed was a 1905 P quarter.
(4)
Int. office.  Waist-up shot of Scrooge slamming his fist on his desk.
4 SCROOGE:    That?!  Bah!  I could list more than that myself!
(5)
Int. office.  Waist-up shot of Donald shrugging and looking down.
5 DONALD:    (Sigh) I'm sorry, Uncle Scrooge, I'll list more tomorrow.
(6)
Int. office.  A blonde female duck enters the room from the back view with a tray, a cup, and a pot of coffee.
6 BLONDE DUCK:    Would you care for some coffee, Mr. McDuck?
(7)
Int. office.  The Blonde duck approaches Scrooge's desk.  Donald has a suspicious expression on his face.
7 SCROOGE:    Er, that would be lovely.
8 DONALD:    Is she new here?
(8)
Int. office.  Blonde duck pours coffee in the cup on Scrooge's desk.
6 SCROOGE:    Yes, just today in fact.  Donald, allow me to introduce Daniella S. Duck, my intern from Duckburg University.
   
PAGE 3
(1)
Int. office.  Donald shakes Daniella's hand.  Both smile.
1 DANIELLA:    Nice to meet you.
2 DONALD:    The pleasure's all mine.
(2)
Int. office.  Daniella takes the tray and the pot.
3 DANIELLA:    Enjoy your coffee, Mr. McDuck…
(3)
Int. office.  In a cloud of smoke, Daniella turns into Magica de Spell.  Scrooge's glasses jump off his beak in fright.

4 MAGICA:    …you might need it!
5 SCROOGE:    Awk!  Magica!
SFX:    POOF
(4)
Int. office.  Scrooge stands on his desk and grabs a gun on the wall.
6 SCROOGE :    Get out!  Now!!  Or I'll shoot!!!
(5)
Int. office.  Magica drops foof bombs on the floor.  Scrooge's glasses jump off his beak.  Donald jumps back.
7 MAGICA:    Not before I drop my foof bombs!
(6)
Int. office.  Close-up of Magica blowing some dust off of Scrooge's dazed face.
8 MAGICA (MOCKINGLY):    Awww, did that hurt you, Scroogie?
(7)
Int. office.  Scrooge still on the floor yelling to Donald.  Donald presses a button on Scrooge's desk.
9 SCROOGE:    Donald, quick!  Alert the guards!!  Now!!!
10 DONALD :    Already done, Uncle Scrooge!
(8)
Int. office.  Several guards enter and surround the ducks.  Magica raises her arms and grimaces.  Donald smirks.  Scrooge stands with his arms folded.
11 GUARD:    Put your hands up, Miss de Spell!
12 MAGICA:    Drat!

PAGE 4
(1)
Int. office.  Guards escort Magica out of the room.  Donald smirks.  Scrooge grimaces.
1 DONALD:    Ha!  She didn't even come close to your dime this time!
2 SCROOGE:    That scares me.

(2)
Int. office.  Scrooge walks back to his chair.  Donald follows him a little.
3 DONALD:    You think she's getting too old for this?
4 SCROOGE:    I can hope so, but somehow I doubt it.  I don't know why, but something tells me this is only the beginning of her plan.
(3)
Int. office.  Donald heads for the door.
5 DONALD:    I hope not.  Well, I'd better get going.  You wouldn't want to have to pay me overtime.  I'll see you tomorrow, Uncle Scrooge.
(4)
Int. office.  Back view of Donald with his hand on the door, freezing in a walking position.  ¾ back view of Scrooge behind the desk.
6 SCROOGE:    Er, listen, Donald, would you mind staying later tonight, just in case anything happens.
(5)
Int. office.  Donald stands with his arms folded, gritting his teeth, steam rises from his head.  Scrooge smirks.
7 DONALD:    I would mind if you're gonna go into your stories again about how you earned every #@!$ coin, but I'll stay anyway.
(6)
Int. vault.  Scrooge sits Indian style holding up a coin.  Donald grumpily writes on the laptop.  Donald's eyes are droopy.
8 NARRATOR:    Hours pass…
9 SCROOGE:    And I got this 1881 penny selling jewelery…
(7)
Int. vault.  Close-up of time on the laptop.  Reads 12:00 AM
10 DONALD:    Well, Uncle Scrooge, it's midnight, and nothing's happened.  I think it would be safe for me to leave now.
(8)
Int. vault.  Scrooge sits on his pile of money with a nervous look on his face.
11 SCROOGE:    (Sigh) I suppose you're right, Donald.  Good night.

PAGE 5
(1)
Int. vault.  Scrooge still sits on his money with his finger on his beak.
1 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    It still doesn't sit right.  Magica gave up too easily.  And all she did was come here and taunt me a little.
(2)
Int. vault.  Waist up shot of Scrooge shrugging his shoulders.
2 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    (Sigh) Maybe Donald's right.  Maybe she is just getting too old.
(3)
Int.  vault.  Close-up of Scrooge yawning.
3 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Well, I must say I am tired.
(4)
Int. vault.  Scrooge pushes himself off his pile of money.
4 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    I almost feel too tired to even take off my clothes.
5 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Good thing I'm not married.
(5)
Int. vault.  Close-up of Scrooge with a nervous yet drowsy expression, hand over his beak.
6 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Maybe that's the spell she put on me!  Maybe she made it so that I can never go to sleep again!
(6)
Int. vault.  Scrooge has his arms behind his back looking down, still looking drowsy.
7 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Yet I feel too afraid to go sleep.
(7)
Int. vault.  Scrooge locking his vault.
8 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    (Yaaaawn) Maybe I'll just lay down right here for a while.
(8)
Int. vault.  Medium close-up of the air conditioner on the upper left corner of the wall.
9 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    It's a good thing I let Donald talk me into air conditioning this vault.

PAGE 6
(1)
Int. vault.  Waist-up shot of Scrooge holding his dime's glass to his chest.
1 SCROOGE:    I'll never let that witch get you, Old Number One!  The inspiration for all of this!  Not in a million years!


(2)
Int. vault.  Completely black panel.
SFX:    CLICK
(3)
Int. vault.  Dark panel of Scrooge laying on his arm, snuggling his dime's glass.
NO COPY
(4)
Int. vault.  Dimly lit panel of Scrooge laying on his arm, snuggling his dime's glass.
NO COPY
(5)
Int. vault.  Close-up of Scrooge looking drowsy. 
2 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Well, everything looks the same as it was yesterday.  I still have my Number One Dime.
(6)
Int. vault. Scrooge turning the combination to his vault.
3 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Well, let's see what adventure today brings me.
(7)
Int. vault.  Scrooge pulling on the handle of his vault, sweat bullets over his head.
4 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    (Gulp) I just got my answer!  My vault's not opening!
(8)
Int. vault.  ¾ view waist-up shot of Scrooge turning the combination, sweating.
5 NARRATOR:    Several minutes later…
6 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    I've tried the same combination several times and it's still not opening!  Someone must have changed the combination!

PAGE 7
(1)
Int. vault.  Medium close-up of Scrooge, sweating.
1 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    But who even knows the combination?!  Not even Donald knows the combination!  Did I change the combination myself and forget it?!  Could that have been what Magica did to me last night?!
(2)
Int. vault.  Scrooge removes his cell phone from his jacket pocket.  He still looks nervous.
2 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    I know!  I'll call for help!
(3)
Int. vault.  Waist-up shot of Scrooge scrolling down numbers in his contact menu.  Names include Donald, Gladstone, Gyro, and Quackfaster (highlighted.)
3 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Maybe Mrs. Quackfaster's on her way!
(4)
Int. vault.  Close-up of Scrooge's hand holding the phone against his head.
4 PHONE:    Rgll?
(5)
Int. vault.  Far shot of Scrooge stomping his feet.  Zoom in on stack of 24 K gold bars.
5 SCROOGE:    Doggone it!  Not one bar in here!
(6)
Int. vault.  Close-up of Scrooge talking in the phone.
6 SCROOGE:    Hello, I don't know if you can hear me, but trapped in my vault!
(7)
Int. vault.  Close-up of Scrooge holding the phone to his head, sweating.
7 PHONE:    Rgll?!?
(8)
Int. vault.  Scrooge leaps up in the air and throws the phone on the pile of money.  Coins bounce off it.
8 SCROOGE:    DRRRGGH!  Doggone it!

PAGE 8
(1)
Int. vault.  Close-up of coin entering and short circuiting a socket with the top holes plugged in.
SFX:    BZZZT
(2)
Int. vault.  Worm's eye view of the plug leading up to the air conditioner.
NO COPY
(3)
Int. vault.  Bird's eye view of Scrooge with an exclamation mark above his head.
NO COPY
(4)
Int. vault.  Close-up of Scrooge fretting.
1 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    (Gasp) I'm in a vault with no air!  I'd better find some way to get out of here fast!!
1 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    And I got that nickel from an oil field in 1971 too!
(5)
Int. vault.  Scrooge pounds on his vault door.
2 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Maybe someone in my office just got in!
3 SCROOGE:    If anyone's out there, help!  Help!  It's me, Scrooge McDuck!  I'm trapped in my vault and the air conditioner just broke!  There's no air in here!
(6)
Ext. vault.  Waist up shot of Donald Duck in a business suit at his desk talking to Mrs. Quackfaster.
4 DONALD:    Did you hear something, Mrs. Quackfaster?

(7)
Int. vault.  Scrooge is panting.
Note: Include treasure chest among the wealth in the vault.
5 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    I'm not sure if anybody heard me…

(8)
Int. vault.  Scrooge has his head in the chest frantically rummaging through it.
6 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    …but maybe they'll hear this…

PAGE 9
(1)
Int. vault.  Waist up shot of Scrooge pulling bagpipes out of the chest.
1 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    …my old bagpipes!
(2)
Ext. vault.  Donald and Quackfaster listen to the music coming from the vault.
2 QUACKFASTER:    Gracious!  It sounds like someone's in the vault playing your uncle's bagpipes!  If I didn't know better I'd swear it was Mr. McDuck himself!
3 DONALD:    Let's open the vault, quick!
SFX:    "WE'RE IN THE MONEY" MUSIC
(3)
Int. vault.  Waist-up shot of Scrooge playing the bagpipes.
4 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    In most cases I know I should be breathing in instead of out, but I thought this seemed like a good idea.
(4)
Ext. vault.  Vault is open.  Back views of Donald and Quackfaster.noticing Scrooge lying face down with his eyes closed.
5 QUACKFASTER:    Heavens to Betsy!!!
(5)
Int. vault.  Donald rushes in and grabs Scrooge.  Quackfaster is outside the vault.
6 QUACKFASTER:    I-is he…?
(6)
Int. office.  Donald sits Scrooge down on a chair and leans his head against his chest.
7 DONALD:    I-I think I hear a faint heartbeat!
(7)
Scrooge's POV.  Donald and Quackfaster are shown blurry and the upper half of the panel is dark.

8 NARRATOR:    A short time later…
9 DONALD:    I-I think he's regaining consciousness!
10 SCROOGE:    Wuhhh…Donald…Mrs. Quackfaster?
(8)
Scrooge's viewpoint.  Donald points a gun at the reader.
11 DONALD:    Alright, I don't know who you are or how you got in that vault, but just get the @!$# out of here!

PAGE 10
(1)
Int. office.  Scrooge is sitting in the chair with about half the barrel of the gun aimed at him.
1 SCROOGE:    Donald, you know me…it's your kind and generous uncle - Scrooge McDuck.
2 QUACKFASTER (OFF-PANEL):    It even sounds like him!
(2)
Int. office.  Donald presses the barrel of the gun more firmly against Scrooge's chest.  He sticks his head in the panel yelling.
3 DONALD:    You may look like him, you may sound like him - in fact you do the best impression I've ever seen - but I know you're not him!
(3)
Int. office.  Close-up of Scrooge looking shocked and frightened.  He has an exclamation mark over his head.
4 DONALD (OFF-PANEL):    I know that Scrooge McDuck died five years ago!
(4)
Int. office.  Waist-up shot of Scrooge shaking Donald.
5 SCROOGE:    Donald, you have to believe me!  I don't know what happened, but it's me!  It's really me!
(5)
Int. office.  Donald glares at Scrooge.
NO COPY
(6)
Int. office.  Donald forcefully takes Scrooge by the arm.
6 DONALD:    Alright, come on, "Scrooge!"  I'm taking you to Gyro's!  Maybe he can shed some light on this mystery!
(7)
Int. hallway.  Various employees stare at Donald pulling Scrooge.
NO COPY
(8)
Int. stairway.  Various employees stare at Donald pulling Scrooge.
NO COPY

PAGE 11
(1)
Int. entrance.  Donald presses a button on the wall.
1 DONALD:    Benson, bring the limo around!  We're going to Gyro's!
(2)
Ext. bin.  Benson opening the back door of the limo for Donald and Scrooge.
2 BENSON:    Good gosh!  He…
3 DONALD:    I know.  I'm hoping Gyro might help clear this up.
(3)
Int. limo.  Scrooge and Donald are in the back seat.  Both look nervous  Scrooge looks out the window.  Benson can be shown from the neck up looking nervous while driving in front.
4 SCROOGE:    Everything looks just the same as I remember it last.
5 BENSON:    Remarkable immitation!  I could swear it was really him!
6 DONALD:    The more he talks like that the more nervous I get!
(4)
Int. limo.  Scrooge yells and literally blows the roof off the car.
7 SCROOGE:    This is me!!  I'm the real Scrooge McDuck!!!
(5)
Ext. limo.  Close-up of the roof the car on the ground.  Scrooge, Donald, and Benson can be seen driving in silhouette.
8 DONALD:    Oh well, I always did want a convertible.
SFX:    SNORT (SCROOGE)
(6)
Int. limo.  Donald looks grumpy.  Scrooge looks a little surprised.  Benson (neck-up) still looks nervous
9 DONALD:    Shut up!  We're here.
10 SCROOGE:    Well, this is certainly different…
(7)
Ext. large building reading "Gearloose Enterprises" on the wall.  The front of the limo can be shown.
11 SCROOGE (OFF-PANEL):    …Gyro's a success!
(8)
Int. Gearloose Enterprises.  Scrooge and Donald walk down the hall.  Scrooge looks around in awe.  Donald looks grumpy.  Li'l Helper can be shown standing on a pedestal with a sign reading "My First Invention"  shaking hands with someone.  Other people watch with interest.
12 DONALD:    That's because when I inherited your, er, I mean Scrooge's wealth I invested a little more money into his work than you, er he did.

PAGE 12
(1)
Int. Gearloose Enterprises.  Medium close-up of Scrooge, looking somewhat ashamed.
1 SCROOGE:    Well I-I-I…I'm…happy for him.
(2)
Int. Gearloose Enterprises.  Scrooge and Donald walking into a glass elevator.  Donald accusingly points at Scrooge.  Scrooge has sweating bullets over his head.
2 DONALD:    That's it!  Now I'm sure you're not Uncle Scrooge!  The Uncle Scrooge I know, er, knew, would never say something like that…
(3)
Int. elevator.  Waist-up shot of Scrooge, Donald, and an robot elevator operator.  Scrooge hangs his head in shame.
3 DONALD:    …not out loud anyway.
4 DONALD:    Main floor, main office, please.
5 ELEVATOR OPERATOR:    Please enter password.
(4)
Int. elevator.  Close-up of Donald hand pressing the buttons on the elevator, which have letters above the numbers as on a phone (above 2 there is ABC, above 3 there is DEF, etc.)
NO COPY   

(5)
Ext. elevator.  Elevator evaporates.
6 ELEVATOR OPERATOR:    Thank you.
SFX:    BUZZ
(6)
Elevator appears in a different room.
SFX:    BUZZ
5 GYRO (OFF-PANEL):    Donald!  What a pleasant surprise!  I was just having lunch.  Who's this Scrooge impersonator you brought with you?
(7)
Int. Gyro's office.  Scrooge and Donald step out of the elevator.  Donald and Gyro shake hands.
6 DONALD:    Gyro, as much as I hate to interrupt your lunch, and as strange as I know this sounds…

(8)
Int. Gyro's office.  Medium close-up of Scrooge still looking in awe.
9 DONALD (OFF-PANEL):    …I think this might be the real Scrooge McDuck!

PAGE 13

(1)
Int. Gyro's office.  Waist-up shot of Donald and Gyro looking surprised and confused.
1 GYRO:    But that's…
2 DONALD:    I know, but he says he is.  He's probably ready for the loony bin, but I just have the strangest feeling.  You can do it after lunch if you want.
(2)
Int. Gyro's office.  Waist-up shot of Gyro.
3 GYRO:    Erm, I don't want to dismiss your hunch, but I'm actually working on something very important at this time.
(3)
Int. Gyro's office.  Back ¾ view of Donald facing a full-figure Gyro.
4 DONALD :    Oh, may I ask what it is?
5 GYRO:    I'm sorry, Donald, it's top secret!
(4)
Int. Gyro's office.  Medium close-up of Donald drooping his eyes.
6 DONALD:    Aw, c'mon it's me!  You can't tell me?
(5)
Int. Gyro's office.  Waist-up shot of Gyro shrugging his shoulders, hands half outstretched, palms up.
7 GYRO:    I'm sorry, Donald, I'm under strict orders from the government not to tell anyone!
(6)
Int. Gyro's office.  Waist-up shot of Donald glancing up at Gyro.  Gyro glances down from ¾ back view.
8 DONALD:    I'll bet I can pry it out of you!  Does it have to do with dogs?
9 GYRO:    No!
10 DONALD:    Does it have to do with cats?
11 GYRO:    No!
(7)
Int. Gyro's office.  Gyro pushes Donald away.  Donald has his finger scratching his beak.
12 DONALD:    Hm, this is a tough one.
13 GYRO:    Donald, I hate to be rude, but I really don't have time for this at the moment.
(8)
Int. Gyro's office.  Donald sneers up at Gyro.  Gyro looks a little guilty.
14 DONALD: Alright, alright!  I'll run my own tests!

PAGE 14
(1)
Int. Gyro's office.  Donald storms marches away.  Scrooge stares at a white cardboard box.
1 DONALD:    C'mon, Uncle Scro--whoever you are, let's go!
(2)
Int. Gyro's office.  Close-up of box.  Reads on box "Optical illusion piggy bank.  Insert money and the mirrors reflect it.  Double your money!"
NO COPY
(3)
Int. Gyro's office.  Zoom in on lower left corner of box.  Reads "In loving memory of Scrooge McDuck, 1947-2000."
NO COPY
(4)
Ext. elevator.  Scrooge and Donald can be sort of seen as the elevator evaporates.
SFX:    BUZZ
(5)
Ext. Gearloose Enterprises.  Elevator appears.
SFX:    BUZZ
(6)
Ext. Gearloose Enterprises.  Scrooge looks around.
2 SCROOGE:    Hey, we're outside!
3 DONALD (OFF-PANEL):    Yes, the elevator automatically takes you outside unless you enter a specific password.
(7)
Ext. Gearloose Enterprises.  Donald enters his car.  Benson sticks his head out of the window.
4 BENSON:    So what did Mr. Gearloose have to say?
5 DONALD:    He wasn't much help…
(8)
Int. car.  Close-up of Donald sneering.
6 DONALD:    …but I have a suspicion he knows more than he's telling me!

PAGE 15
(1)
Int. car.   Scrooge and Donald are both shown full-figure in the back.  Benson can be shown from the neck up.
1 DONALD:    Oh well, to the bank, Benson.  I have another theory I want to test.
(2)
Int. car.  Scrooge and Donald in the back.
2 SCROOGE:    I've never seen you so in control, Donald!
3 DONALD:    And I've never seen you, er him, so not in control!
(3)
Int. car. Waist-up shot of Scrooge and Donald.
4 DONALD:    Which is one of the reasons why I doubt you are the real Scrooge McDuck.  The real Scrooge McDuck would probably have this mystery solved already!
5 SCROOGE:    Well could you imagine as I had waking up and finding your whole world has changed?
(4)
Int. car.  Medium close-up of Donald.
6 DONALD:    I guess that would be hard to gain control of…
(5)
Int. car.  Medium close-up of Scrooge listening.
7 DONALD (OFF-PANEL):    …but if there was anyone who ever could…
(6)
Int. car.  Extreme close-up of Scrooge listening, looking downward slightly.
8 DONALD (OFF-PANEL):    …that was…is…would be Scrooge McDuck.
9 SCROOGE: What are you doing?
(7)
Int. car.  Donald writes  out a check.  He leans his checkbook on his knee.  Scrooge scoffs.
10 DONALD: Writing you a check.  Coming back from the dead qualifies as a billion-dollar trick.  So if you really are him, you can have one billion dollars to start your fortune again.
11 SCROOGE: Ha!  Well, you're clearly the wasteful Donald that I remember.
(8)
Int. car.  Scrooge and Donald sneer at each other.
2 DONALD:    Not exactly.  Although I kept the account under your name, I manage it.  And I could cancel it at any time.
3 SCROOGE:    Was that a threat?
4 DONALD:    Yes!

PAGE 16
(1)
Close-up of Scrooge smirking.
1 SCROOGE: I like that!
(2)
Donald steps out of the car.
5 DONALD:    Well, this is where we see who you truly are.
(3)
Int. bank.  Scrooge and Donald walk through the glass door.  Reads on window "First National Bank of Duckburg."  A few people near the deposit slips stare at Scrooge.
NO COPY
(4)
Int. bank.  Several people crowd around watching Scrooge fill out the deposit slip.
NO COPY
(5)
Int. bank.  Scrooge and Donald step in front of a teller's window.  Everyone in the bank stares at Scrooge.
6 TELLER:    Why Mr. Duck.  What a pleasant surprise.
7 DONALD:    I believe you know my Uncle Scrooge.
(6)
Int. bank.  Close-up of teller.
8 TELLER:    Tha-tha-that's really…
9 DONALD (OFF-PANEL):    He'd like to make a deposit.
(7)
Int. bank.  Scrooge hands the teller the deposit slip.
10 TELLER:    B-but how?  How?
11 DONALD:    I'm trying to figure that one out myself.  He hasn't told me.  Not even he knows what happened.
(8)
Int. bank.  Scrooge and Donald look at the teller.  The teller looks down at her computer.
SFX:    BUZZ.
12 TELLER:    Stay right there.  I'll be right back.

PAGE 17
(1)
Int. bank.  Scrooge looks at Donald somewhat nervously.
1 SCROOGE:    What's going on?
2 DONALD:    I don't know.
(2)
Scrooge and Donald look at the teller.
3 TELLER:    Well, sir, your signature matches perfectly, but your account number is wrong.
(3)
Donald points angrily at Scrooge.  Scrooge can be shown from the back view.
4 DONALD:    Aha!  Nice job, my friend - you've studied him perfectly!  His look, his voice, his mannerisms, but you're not Uncle Scrooge!  Uncle Scrooge would know his bank account number!
5 DONALD:    Guards, send this impostor out.
(4)
Int. bank.  Scrooge gets on his knees.  Donald looks down at him grimacingly.
6 SCROOGE:    Donald, listen to me!  This is exactly like when I was stuck in the vault before!  I think it has something to do with that dust Magica blew on me yesterday.
(5)
Int. bank.  Waist-up shot of Donald looking downward.
7 DONALD:    Dust?  Magica?  Yesterday?
8 DONALD:    (Sigh) Let's take this outside.
(6)
Ext. bank.  Scrooge and Donald stand outside the bank.
9 DONALD:    Do you remember what day yesterday was?
10 SCROOGE:    Yes.  March 27th, 2005.
(7)
Ext. bank.  Back view of Donald looking at his palm pilot.  Reads "March 28th, 2005.
11 DONALD:    Well, that is correct…
(8)
Ext. bank.  Donald has his hands out explaining to Scrooge.  Scrooge looks surprised.  He has an exclamation point over his head.
12 DONALD:    …but Magica's been stripped of her powers for years.

PAGE 18
(1)
Ext. bank.  Scrooge has his hands out to his sides.  Donald has his arms folded
1 SCROOGE (IN NARRATION BOX):    How?!
2 DONALD:    …
(2)
Ext. bank.  Close-up of Donald wincing.
3 DONALD:    Please…I can't talk about…it's a long, painful story.
(3)
Ext. bank.  Scrooge has his hands out to his sides.  Donald has his head in his arms leaning frontward on the car.
4 SCROOGE:    Oh, come now.  Any story that ends with Magica losing her powers can't be all that bad!
5 DONALD:    Believe me, it can.
6 SCROOGE:    How?
(4)
Mt. Vesuvius.  Back view of Magica entering the hole of the volcano.  Scrooge's detectives watch behind a rock.
7 DONALD (NARRATING):    It all started about a year after you (supposedly?) died.  Your detectives spotted Magica climbing into the hole of Mt. Vesuvius.
(5)
Mt. Vesuivius.  Scrooge's detectives jump back.
8 MAGICA (OFF PANEL):    Yeeeeheeheeheeheeheehee!
(6)
Mt. Vesuvius.  Magica comes out of her sorcery shop and sees Donald climbing the mountain.
9 DONALD (NARRATING):    This was something I had to see for myself.
10 MAGICA:    What the #$!@ are you doing here!?
11 DONALD:    Just catching some sun.
(7)
Donald looks down at a small Magica following him up the mountain.
12 DONALD:    I get the feeling that there's something in that volcano that you don't want me to see. 
(8)
Tail-up shot of Donald climbing the mountain, avoiding the comets coming from Magica's wand.
SFX:    BUZZ
SFX:    BUZZ

PAGE 19
(1)
Back view of Donald's head looking down into the volcano's hole.
1 DONALD:    (Gasp) Holy…
(2)
Int. Mt. Vesuivius.  Donald walks down a stone staircase in the volcano.  Magica follows him.  There are torches hung on the wall.
2 DONALD:    It's empty!
3 MAGICA:    Yes, it is!  Now go!
4 DONALD:    I'm onto something!  I know it!
(3)
Int. Mt. Vesuvius.  Close-up of Donald and Magica.  Magica's head is slightly behind Donald's.  Donald smirks.  Magica looks annoyed.
5 DONALD:    What are Magica's magic secrets?
(4)
Int. Mt. Vesuvius.  Waist-up shot of Donald and Magica.  Magica yells.  Donald looks smug.  He pulls a pack of cigarettes from his pocket.
6 MAGICA:    Listen, you fool duck, I do not know what you expect to find here, but you are wasting both our valuable times!
7 DONALD:    Mind if I smoke?
(5)
Int. Mt. Vesuvius.  Donald leans against the wall and picks up the torch to light the cigarette.  A door opens behind him.
8 DONALD:    Okay, so maybe there is really nothing down here.  Then tell my why I have on good authority that you were down here this February the thirty…
(6)
Int. Mt. Vesuivius.  Donald falls into the door.
9 DONALD:    …first?!
(7)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Back view of Donald taking in his surroundings.  There is a chemistry table.  A book can be shown on the chemistry table reading "Spelling Book."  There is also a skeleton.  Cobwebs hang from the ceiling.  Bats fly around.
NO COPY
(8)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Waist up shot of Donald pointing at Magica.
10 DONALD:    Aha!  So this is where all the magic happens!

PAGE 20
(1)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Tail-up shot of Donald opening and reading the "Spelling Book."
1 DONALD:    What do we have here?  "Ashmf cdrstbshnm…"
(2)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Close-up of Magica.  She pulls on her hair in panic.
2 MAGICA:    No!!  Not that one!!! Anyone but that one!!!
(3)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Close-up of Magica smacking her head.
3 DONALD (OFF PANEL):    …gdqd zmc mnx.
(4)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Magica angrily points at Donald.  Donald leans back a little.
4 MAGICA :    You fool!!  You cursed fool!!!  Do you realize what you have done?
(5)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Close-up of Donald in panic.  He sweats, grits his teeth, and gulps.
5 MAGICA (OFF PANEL):    You have just put a 10-day plague on everyone in the city!
(6)
Int. Mt. Vesuvius lab.  The ground (and Magica and Donald) begin to shake.
SFX:    RUMBLE
6 MAGICA:    (Gulp) It begins now!
(7)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Shot of large boulders crashing down.  One of them breaks the chemistry table and all the jars.
SFX:    CRASH
(8)
Int. Mt. Vesuvius lab.  Donald pulls Magica up the stairs.
7 MAGICA:    My spell book!
1 DONALD:    Forget it, Magica, just get out of here!

PAGE 21
(1)
Donald and Magica run up the stairs as it crumbles down.
SFX:    RUMBLE
(2)
Donald's large hand catches the top of the volcano's hole.  Magica can be shown grabbing onto Donald's leg.  Both look scared.
SFX:    RUMBLE
(3)
Donald and Magica run down the mountain as it crashes down.
SFX:    RUMBLE.
(4)
Donald and Magica jump into Donald's helicopter.
(5)
Half page splash panel of the remains of the mountain blowing up.  A small Donald and Magica can be shown watching the destruction.
SFX:    BOOM

PAGE 22
(1)
Ext. bank. Donald is still crying on the hood of his car.
1 DONALD:    So that's what happened.  For ten days there was horrible destruction!  Millions of people died!  And I caused all those deaths!  My ignorance caused all those deaths!  Not to mention-if you are Uncle Scrooge you'll be particularly interested in this-a significant decline in my business empire…the pasta factory, the opera house…and I have to live with that guilt for the rest of my life!
(2)
Ext. bank.  Medium close-up of Scrooge grimacing.
NO COPY
(3)
Ext. bank.  Close-up of Donald crying.
2 DONALD:    And to this day nobody even knows I cause it all.
3 SCROOGE (OFF PANEL):    It wasn't your fault, Donald.  Magic is dark forces. 
(4)
Ext. bank.  Donald stands up though he looks downward   Scrooge looks at him.
6 DONALD:    But (sigh) maybe Magica can be of some assistance this time.
(5)
Int. car.  Scrooge and Donald enter the car.  Benson sits in the front
7 DONALD:    To the theater, Benson.
(6)
Int. car.  Waist-up shot of Scrooge and Donald in the back seat.  Donald has a pained expression on his face.  Benson turns his head back to talk to Donald.
8 DONALD:    (Sigh.)  Wrong way, Benson.  I mean the other…
9 BENSON:    You don't, Mr. Duck!
10 DONALD:    I do.
(7)
Ext. Glomgold Theater.  Benson parks the car.
11 SCROOGE (FROM INSIDE THE CAR):    The Glomgold Theater!?!?
12 DONALD (FROM INSIDE THE CAR):    Believe me, I hate to do this, but I don't think we have a choice.
(8)
Int. Glomgold Theater.  Neck up shot of Donald looking up at the ticket seller.  Scrooge yanks Donald's neck by his cane.  Poster on wall reads "Baba Gnush performing tonite."
13 TICKET SELLER:    You!?  Er, can I help you?
14 DONALD:    Two tickets pl-
15 SCROOGE (OFF-PANEL):    No, you cannot!!!!

PAGE 19
(1)
Int. Glomgold Theater.  Scrooge yells at Donald.  Donald looks grumpy.
1 SCROOGE:    Hold it!  I'm not going to just let this one go unexplained!  Before you buy a ticket, you have to explain to me why you're buying it from Glomgold's theater!!
2 DONALD:    Done.  Magica's a magician's assistant now.  Her show's playing at this theater.  I never let her perform at any of my theaters.  So we'll watch the show and question her afterwards.
(2)
Int. Glomgold Theater.  Scrooge rolls his eyes.  Donald yells.
3 SCROOGE:    Can't we just visit her house!?
4 DONALD:    I don't even know where she lives now!  This is the first time I've dealt with her in years!  I don't want to do this either, but if you want answers, this is the only way!
(3)
Close-up of Scrooge gritting his teeth.  His face is slightly red.
5 SCROOGE:    Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrralright!
(4)
Int. car.  Both Scrooge and Donald look grumpy.
6 NARRATION BOX:    A few minutes later…
7 SCROOGE:    Hrrmph.  What time is the show?
8 DONALD:    8:00.  Meantime I've got one more test to prove you are who you say you are.
(5)
Int. car.  Donald presses buttons on his cell phone.  Scrooge droops and scowls his eyes.  Donald still looks grumpy.
9 SCROOGE:    Oh.  How's that?  Free the Beagle Boys?
10 DONALD:    If there's one person who would know you are it's your wife.
(6)
Ext. car.
11 SCROOGE (FROM INSIDE THE CAR):    Wife?!?
12 MESSAGE MACHINE (FROM INSIDE THE CAR):    Hi, you've reached Goldie McDuck.  I can't come to the phone right now, so please leave a message and I'll get back to you as soon as possible.
(7)
Int. car.  Donald talks into the cell phone.  Scrooge's face is completely white.
13 DONALD:    Hi, Goldie, erm, it's Donald.  It's been a while.  Anyway come over to my mansion as soon as possible, hopefully 6:30 or earlier.  It's important.  I know this sounds crazy, but I think your husband might still be alive.
14 SCROOGE:    !!!
(8)
Int. car.  Scrooge shakes Donald's neck.
15 SCROOGE:    Wife!?!  Wife!?!?  Goldie!?!?!?  I was never married!
16 DONALD:    Y-y-y-y-you w-w-w-w-weren't?!

PAGE 20
(1)
Donald yells to Benson.  Scrooge looks nervous.
1 DONALD:    Benson, turn around!  I'm returning these tickets and dropping off this impostor!
(2)
Close-up of Scrooge looking nervous.
2 DONALD (OFF-PANEL):    You've officially proven to me that you're not Scrooge McDuck!
(3)
Scrooge hits the pavement face-first.  The seat of Donald's car can be seen popping up.
3 DONALD (FROM INSIDE THE CAR):    Get out!
SFX:    BOING
Note:  Near the seat of the car
SFX:    CRACK
Note: Near where Scrooge hits the ground
(4)
Scrooge stands up and dusts himself off.
4 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Well, I guess I will have to get some answers on my own.
(5)
Close-up of Scrooge staring up at the sky.
5 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    But where to start.
(6)
Waist-up shot of Scrooge noticing and pointing at Magica (carrying a top hat similar to Scrooge's own, a wand, and other magic supplies) and the Great Habibi.  Magica looks surprised.
6 SCROOGE:    You!!!
7 BABA:    Sorry, pal, no autographs.
8 MAGICA:    ???
(7)
Waist-up shot of Scrooge angrily grabbing Magica by the neck.  Magica drops her supplies.  She looks frightened.
9 SCROOGE:    I don't know what you did to me, witch, but you better change things back to the way they were, or I'll…
10 MAGICA:    !!!
(8)
Waist-up shot of Magica angrily poking Scrooge in the eye with her wand.
11 SCROOGE:    Ow!

PAGE 21
(1)
Clowdy panel.
SFX:    FOOF
1 SCROOGE:    Darn it!
(2)
Magica and Baba Gnush walking.
2 BABA:    Nerve of that guy!  I have never been so upset!
3 MAGICA:    Because someone attacked me?
4 BABA:    No!  Because that was the first time someone ever recognized you and not me!
(3)
Magica and Baba Gnush walking.
5 BABA:    Who was he anyway?
6 MAGICA:    I don't know, but he did do a good Scrooge impression.  And I knew Scrooge.
(4)
Waist-up shot of Magica walking.  Part of the Great Habibi can be shown.
7 MAGICA:    It's funny, as I looked into that man's eyes, for only a second, I could actually swear it was my old arch-nemesis!
(5)
Magica walking with the Baba Gnush.  She is pointing to the top hat, sort of half-smiling, half-frowning.
8 MAGICA:    But that makes no sense - and here's the definitive proof: this top hat once belonged to him.  That duck was clearly wearing a different top hat…er, the same, but…different…I mean, not the one that I saw on his head.
(6)
Magica walking with Baba Gnush.  She laughs.
9 BABA:    He could have bought a new top hat.
10 MAGICA:    Ha!  Like I said, I knew Scrooge.  He would never do that.
(7)
Int.  Donald's mansion.  Large flowerpots are on either side of the door.  The floor is green marble.  A large staircase with a velvet rug can be shown.  A diamond chandelier hangs from the ceiling.  Donald walks through the door.
SFX:    RING
11 DONALD:    HONEY…
SFX:    HONEY…
12 DONALD:    I'm home!
SFX:    I'M HOME!
(8)
Int. Donald's mansion.  Waist up shot of Donald and Daisy embracing.
13 DAISY:    It's about time.  Everybody's starving.  Your nephews are starving, Gladstone is starving Scrooge is starving.  They all wanted to wait for you.

PAGE 22
(1)
Int. mansion.  Donald looks startled.  Daisy looks somewhat nervous.
1 DONALD:    "Scrooge?!?"  That guy's here!?
2 DAISY:    Gladstone just picked him up from the day care center.
(2)
Int. mansion.  Waist-up shot of Donald looking relieved.  He wipes sweat off his face.  Daisy giggles.
3 DONALD:    Oh!  You mean our son!
4 DAISY:    Idiot, who'd you think I meant?
(3)
Int. mansion.  Donald kisses Daisy.
5 DONALD:    Ha ha.  It's crazy.  Well, it's not important.  The important thing right now is that I'm home with you.  The entire world could just come to an end and still nothing could ever possibly be more important to me than you…and your delicious hot dog dinner!
SFX:    SMACK
(4)
Int. mansion.  Neck-up shot.  Daisy raises her finger.  Donald smacks his head.
6 DAISY:    Oh!  I'm so absent-minded!  I forgot to mention one extra for dinner - Goldie!  She said you left her an urgent message.  Is everything alright?
7 DONALD:    Erk!  I'm so absent-minded!  I forgot to tell her not to worry.
(5)
Int. mansion.  Donald and Daisy walk arm in arm.
8 DONALD:    Well, come, let's feast, my love!
(6)
Int. mansion.  Two butlers each open the door.
NO COPY
(7)
Int. kitchen.  Glittering Goldie, Gladstone Gander, Huey, Dewey, Louie, are all at the long table.  All heads face front smiling, except for Goldie, who looks sort of half-happy, half nervous.  They are playing cards.  A baby duck sits in a highchair.
9 GOLDIE:    Hello, Donald.
(8)
Int. kitchen.  Donald hugs Goldie, seen from the back view.   Goldie points to Gladstone with the other arm.  Gladstone smiles.  Donald smirks and looks at Gladstone.
10 GOLDIE:    You've got to stop this one from winning at Blackjack so much!
11 DONALD:    Ha!  You don't think I've been trying to do that since I've known him?

PAGE 23
(1)
Int. kitchen.  Close-up of Goldie with a nervous expression on her face.
1 GOLDIE:    Now what's this about you finding my husband alive?
(2)
Int. kitchen.  Donald leans forward on the table.  He looks embarrassed and ashamed.  All eyes stare at him.
2 DONALD:    Oh, Goldie, you'll have to forgive me, but I've dragged you all the way out her for a false alarm. It was just some lunatic who looked like him and thought he was him.  I'm so sorry, Goldie.  To tell you the truth, I haven't been this sorry since…
(3)
Int. kitchen.  Close-up of Goldie looking sad.
3 GOLDIE:    Oh.
(4)
Int. kitchen.  Waist-up shot of Donald standing with his arm around Goldie seated neck-up.

4 GOLDIE:    I suppose I should be a little relieved.  After all I saw him go with my own eyes.  When you told me I was excited and terrified at the same time.  And maybe a little upset too.  I thought if he really is alive then why hasn't he seen me in five years.  I should be relieved…but I'm not.  Well, the logical part of me's relieved, but the hopeful part, the fantastical little girl in me I suppose, is disappointed.
(5)
Int. kitchen.  Donald is seen from the back view.  Goldie smiles at him.
5 GOLDIE:    Well, there's certainly no need for you to be sorry, Donald.  Under any circumstances should you ever be sorry about a reunion with me.  Let's eat!
(6)
Int. kitchen.
6 DONALD:    You know, the funny thing is, I still can't figure out how that guy got in the vault.
7 DAISY:    He was in the vault?
8 GOLDIE:    Enough of this, please.  Let's talk about something else now.
(7)
Int. kitchen.
9 DONALD:    Before we end the conversation altogether, let's just toast the old duck.
10 GOLDIE:    Alright.
(8)
Int. kitchen.  Close-up of glasses clinking
11 DONALD (OFF-PANEL):    To my uncle, Scrooge McDuck, the richest man who ever lived!

PAGE 24
(1)
Int. hotel lobby.  Scrooge stands behind a desk.  He is standing on a read carpet.  Reads "DUCKBURG HOTEL" on the carpet.
SFX:    RING
1 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    If I can only convince them I own this place.
(2)
Int. hotel lobby.  A bellboy arrives behind the desk.  Nametag reads "JERRY."  He looks somewhat nervous.  Scrooge scowls.
2 JERRY:    Erm, welcome the Duckburg Hotel, sir.  Can I help you?
3 SCROOGE:    You can take me to the McDuck suite, Jerry.
(3)
Int. hotel lobby.  Jerry can be seen from the back view.  Scrooge scowls.
4 JERRY:    Certainly, sir.  That will be $1,500.
5 SCROOGE:    Wrong, Jerry.  I'm the owner of this place.  I'm Scrooge McDuck!
(4)
Int. hotel lobby.  Scrooge squeezes his head between his shoulders.  Steams comes from his head.
6 JERRY:    Sir, if you honestly want a room, I suggest you stop with the imitation. 
7 SFX (COMING FROM SCROOGE'S HEAD):    WHIRRR
(5)
Int. hotel lobby.  Scrooge furiously stands up on the desk and grabs Jerry by the collar.
8 SCROOGE:    This is not an imitation!!  I am really Scrooge McDuck!!!
(6)
Int. hotel lobby.  Jerry scowls.  Scrooge looks angry.
9 JERRY:    Sir, I don't care who you are, but I'm not going to ask you again not to disturb the other guests.
(7)
Int. hotel lobby.  Scrooge angrily hands Jerry money.
10 SCROOGE:    (Snort) Oh #@!$ it!  I'll take your cheapest room.
(8)
Int. hotel lobby.  Jerry steps out from behind the desk.
11 JERRY:    Come with me, sir.

PAGE 25
(1)
Ext. Scrooge's room.  Jerry holds the door open for Scrooge.  Scrooge looks in.
1 JERRY:    Your room, sir.
(2)
Int. Scrooge's room.  Includes a dresser with a cracked table, fumes coming from the bathroom indicating smell.
NO COPY
(3)
Int. Scrooge's room.  Scrooge is under the covers.
2 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    (Grunt) Never thought I'd have to live like this in a relatively quiet place that I'm aware that I own!
(4)
Int. lobby.  Medium close-up of Scrooge.  He turns his head around.
3 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Well, maybe I'll wake up and this will all just be a dream.
(5)
Int. lobby.  Waist-up shot of Jerry behind the desk dialing on the phone.
4 JERRY: Hello, Kookie Jar, this is Jerry C. Barker of the Duckburg Hotel. I have a nut staying in room #2 who insists he's Scrooge McDuck.
(6)
Int. Donald's bedroom.  They have a king-size bed with many silk pillows.  There is a mahogany nightstand on either side of the bed.  Daisy is reading a book in bed.  Donald is pacing the floor in Mickey Mouse pajamas.
5 DAISY:    That was a little out of character for Gyro.
6 DONALD:    I know, but I have a hunch he knows something about that Scrooge impostor.
(7)
Waist-up shot of Daisy in bed.
7 DAISY:    Well, you'd better get to bed now, darling.  You know we have to get up early in the morning for that flight to Italy.
(8)
Int. Donald's bedroom.  Donald pulls the covers over him.
8 DONALD:    Oh!  So you're coming with me tomorrow!?
9 DAISY:    Of course I am!  And the boys are too.  What kind of a wife would I be if I didn't?

PAGE 26
(1)
Close-up of Donald kissing Daisy in bed.
1 DONALD:    Not the best, like you are.
(2)
A group of dogs in white coats, reading "Kookie Jar" on them enter the room.  One of the points a gun at the reading.  Another taps on that one's shoulder.
2 FIGURE 1:    Freeze, "McDuck!" Come with us!  We don't want any trouble! 
3 KOOKIE JAR FIGURE 2:    Erm…
(3)
Int. hotel room.  The men can be shown from the back room.  A male and a female dog are cuddling (shaking) in bed together.  The female is wearing a nightgown.  The male has his shirt off.
1 KOOKIE JAR FIGURE 1:    Oh.  Sorry.  Wrong room.
(4)
Repeat panel 1.
(5)
Int. Scrooge's room.  Waist-up shot of Scrooge looking angry, curling his fists over the sheets.  His back teeth can be shown.
1 SCROOGE:    Oh no!  This may have been one of the strangest days of my life, but I'm not spending the night in an asylum!
(6)
Int. Scrooge's room.  Scrooge is halfway through the door (his legs and one hand can be shown in the panel.)  He pushes away one of the men, who bumps into another.  His foot also kicks one in the stomach.
2 SCROOGE (OFF-PANEL):    Now if you'll excuse me, gentlemen, I'm checking out of my own hotel.
(7)
Int. Scrooge's room.  Scrooge yells to the men from off-panel.
3 SCROOGE (OFF-PANEL):    Can't say I've had the most pleasant stay considering!
(8)
Int. Scrooge's room.  The Kookie Jar men stare out the door looking bewildered.
4 KOOKIE JAR MAN 3:    Well, he's got his appearance, his voice, and his mannerisms down pat!
5 KOOKIE JAR MAN 4:    I know but…could he!?!
6 KOOKIE JAR MAN 1:  Never mind!  Let's just get him!

PAGE 27
(1)
Int. lobby.  Scrooge grabs a mop from a janitor.  Nametag reads "Joey."
7 SCROOGE:    Sorry, Joey, need to borrow this for a while.
(2)
Int. lobby.  A bellboy walks while pushing a baggage cart.  Scrooge jumps on the cart and pushes off the baggage.  The bellboy jumps back.  Nametag reads "Billy."
8 SCROOGE:    And this too.
(3)
Int. lobby.  Scrooge pushes the cart with the mop.  The Kookie Jar men line up in front of the cart.  .
9 KOOKIE JAR MAN:    Stop in the name of the…
(4)
Int. lobby.  Everyone falls down on the floor like bowling pins.   Scrooge looks behind
SFX:    CLONK
10 KOOKIE JAR MAN::    …Kookie Jar

(5)
Int. lobby.  Medium close-up, Scrooge's POV of the approaching door.
NO COPY
(6)
Int. lobby.  Medium shot.  Scrooge sees the Kookie Jar men recovering.
NO COPY
(7)
Int. lobby.  Scrooge tries to brake the baggage cart with the mop.
1 SCROOGE:    I can't stop this thing!!!
(8)
Int. lobby.  Medium close-up of the doors opening.
SFX:    WHIRRR


[end of part 1]

[alternate universes, body switching - part 2]

Categorie:
disney
Type:
Eigen verhaal
Auteur:
ScrudeMcDude
Datum:
2007-02-18 21:04:03
URL origineel:
http://bb.mcdrake.nl/engdisney/viewtopic.php?pid=2249#p2249 (nieuw venster)
Geen commentaar McDrake Nederland
Commentaar McDrake International (nieuw venster)

PAGE 28
(1)
Ext. hotel.  Close-up of Scrooge wiping the sweat off his face.
2 SCROOGE:    Thank Heaven for that revolving door!
(2)
Int. hotel.  The Kookie Jar men charge into the door.  A few of them crash into the metal part of the door.  Some run through the glass.
SFX:    CLONK
SFX:    SHATTER   
(3)
One of the Kookie Jar men steps through the glass.
3 KOOKIE JAR MAN:    Is everybody okay?
(4)
A few of the men are on the floor.  One of them rubs their buttox.  The one who is speaking points his finger up.
2 KOOKIE JAR MAN:    We'll be alright.  To the Kookiemobile!
(5)
All rise and lift their fingers up.
3 KOOKIE JAR MEN IN UNISON:    To the Kookiemobile!

(6)
Medium close-up of the Kookie Jar truck.  The hand of one of the Kookie Jar men can be seen closing the "lid" of their truck, which actually looks like a gigantic cookie jar.  The words "Kookie Jar" are inscribed on the side of the truck.
NO COPY
(7)
Int. Kookiemobile.  There are small circular windows.  The rear of Scrooge can be shown, still pushing the baggage cart with the mop.  There are other cars both in front of and behind Scrooge.
3 KOOKIE JAR MAN 5:    Attention all units.  There is an escapee, his true identity unknown, though he resembles and claims to be Scrooge McDuck.  He is currently seen heading south on Barks and Nash on a bronze 2005 Duck baggage cart, armed with a mop.
(8)
Far shot of the Kookiemobile chasing Scrooge's baggage cart.  They pass various stores including Abercrow and Finch (written like the Abercrombie and Finch logo, though with a crow and finch's head in it), Starduck's Coffee (written like the Starbuck's logo), Nintenduck (written like the Nintendo logo), Duckin' Donuts (written like the Dunkin' Donuts logo) and Gemstone Comics.  There are also billboard advertisements reading "Dr. Drake live in concert at the Glomgold Theater with Ten Cent and Deeandee Aug 28," and "Pokeduck new season coming Fall 2005"
NO COPY

PAGE 29
(3)
Medium shot of a street performer smiling, juggling torches.  People are around him watching.
NO COPY
(2)
Scrooge's baggage cart pushes a member of the fire juggler's audience backwards.
NO COPY
(3)
The member of the audiences bumps into the fire juggler.
SFX:    BUMP
(4)
Close-up of the torch flying through the air.

NO COPY
(5)
Neck-up shot of both the fire juggler and the audience member looking up at the flying torch.
NO COPY
(6)
Scrooge nervously tries to steer away from the torch.
1 SCROOGE:    !
(7)
Part of Scrooge's baggage cart catches fire.  Scrooge looks behind him and panics
SFX:    CRACKLE
(8)
The baggage cart is now high in the air.  Scrooge jumps off, grabbing the mop.
SFX:    CRACKLE

PAGE 30
(1)
Neck-up shot of Scrooge watching the baggage car fly into an alley.  Scrooge wipes the sweat off his head with relief.
2 SCROOGE:    Whew!
(2)
Close-up of Scrooge with a shocked, nervous look on his face.
SFX:    SHRIEK!
3 SCROOGE:    !
(3)
Scrooge dashes into the alley and pushes a homeless dog mother out of the way.  He drops the mop.  Two homeless children, a boy and a girl, also watch in fear.
SFX:    DASH
(4)
Homeless dog mother's POV close-up of Scrooge.  Scrooge looks concerned.
4 SCROOGE:    Are you alright, ma'am!?
5 HOMELESS DOG MOTHER:    S-Scrooge!?!  Scrooge McDuck!?!  Di-Did that thing get me?!
(5)
Scrooge picks the homeless dog mother up and starts dancing with her.  The homeless dog mother looks surprised. 
1 SCROOGE:    Ha ha!  Finally, someone that recognizes me and realizes that I'm alive!
(6)
Scrooge and the homeless mother dog.  Scrooge grits his teeth.  His face is slightly red.  The children laugh.
2 HOMELESS DOG MOTHER:    No!  You must be dead!  You must be a guardian angel watching over me!
(7)
Medium close-up of Scrooge trying to explain to the homeless dog mother.  He picks up the mop.  She is also in the panel.
3 SCROOGE:    No!  Er, bad timing.  Long story.  If you'll excuse me, I have to get going now.
4 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON):    Gotta continue this chase on foot now.
5 HOMELESS DOG MOTHER:    Well if there's anything I can ever do for you, kind sir…
(8)
Close-up of Scrooge whispering in the homeless dog mother's ear.  The homeless dog mother points to the right.
6 SCROOGE:    Well…   
7 HOMELESS DOG MOTHER:        I might know a way…if you can buy me some red paint from Duckburg Hardware next door.   

PAGE 31

(1)
Int. Kookiemobile.  The Kookie Jar men look out the windows for Scrooge.
8 KOOKIE JAR MAN 1:    He couldn't have gone far.
(2)
Ext. Kookiemobile.  Kookie Jar man's POV (through the window.)  Waist-up shot of the homeless dog mother holding a squeegee.
9 HOMELESS DOG MOTHER:    Ahem, windows, gentlemen?
(4)
Ext. Kookiemobile.  Neck-down shot of the homeless dog mother dipping her squeegee into a bucket of red paint.
NO COPY
(5)
Ext. Kookiemobile.  Far shot of the homeless dog mother washing the windows of the Kookiemobile.  It is revealed that they are across from the Duckburg Zoo.  A sign can be shown at the zoo.
NO COPY

(6)
Close-up of sign in zoo.  Reads "Loco - The Crazy Bull (and that's no B.S.)"
NO COPY
(7)
Close-up of Loco the bull looking angry.
SFX:    ROOOAAAR!
(8)
Medium shot of the bull breaking out of his cage, sort of leaving the shape of his body.
SFX:    CLANK

PAGE 32

(1)
Int. Kookiemobile.  The bull breaks his horns into the windows of the car.  Several of the Kookie Jar men jump back.  Two hold each other.
SFX:    SHATTER
(2)
Scrooge and the homeless dog mother watch amusedly from the alley.  They stick their heads out from behind the wall.
4 HOMELESS DOG MOTHER:    Well, that's the way the Kookiemobile crumbles.
(3)
Two of the Kookie Jar men can be seen in the panel with torn clothes.  One of them sees Scrooge and points.
5 KOOKIE JAR MAN:    Hey!  There's that McDuck impostor!
(4)
Medium-close-up of Scrooge, bird's eye view of the homeless dog mother and her children.  Scrooge uses the mop as a pole vault to the first
6 SCROOGE:    Well, it was a pleasure to meet you, ma'am!
7 HOMELESS DOG MOTHER:    The pleasure was all mine!
(5)
Scrooge jumps from story to story (motion lines indicating his jumping), eventually reaching the roof.
8 KOOKIE JAR MAN:    He's on the roof!
(6)
Scrooge pushes a Kookie Jar man who is climbing the wall of the building down with the front of the mop.  He swings the mop around and hits another who has already reached the top.
1 SCROOGE:    Sorry, boys, but it looks like I'm going to have to "mop the floor with you."
2 SCROOGE:    Or better still…
3 SCROOGE:    …the roof.
(7)
Bird's eye view (Scrooge's POV.)  Small people can be seen walking on the sidewalks.  Taxis, limousines, and a few cars are driving.  Traffic lights can also be shown.  The roof of a shorter building some distance away can be shown.
SFX:    HOOOOONK
(8)
Scrooge pole vaults with the mop to the roof of the other building, barely escaping the grip of one of the Kookie Jar men, causing him to fall on his face, with his head just slightly leaning of the roof of the building.
SFX:    Thud

PAGE 33

(1)
One Kookie Jar man points over the roof.
2 KOOKIE JAR MAN:    Quick, boys, we can all make this jump, before gets too far ahead of us!
(2)
All the Kookie Jar men land on their feet on the building where Scrooge is.  One of them grabs the mop as Scrooge is holding it.
3 SCROOGE:    Hey!
(3)
Scrooge's POV.  Chest-up shot of a Kookie Jar man.  He breaks the mop in half.
SFX:    CRACK
4 SCROOGE (FROM OFF PANEL):    Ulp!
(4)
Scrooge runs over to the edge of the building and looks down.
NO COPY
(5)
Essentially the same shot as panel 2, but the cars are different colors and a smaller building is not in view.
SFX:    HOOOONK
(6)
Scrooge can be seen from the neck up, a Kookie Jar man can be seen from the waist up.  The Kookie Jar man smirks menacingly.  Scrooge looks at a lever in the panel.
1 KOOKIE JAR MAN:    Give it up.  There's no way out of this.
(7)
Bird's eye view, far shot, of Scrooge being surround by the Kookie Jar men.
2 SCROOGE:    Yes, it seems that there's nowhere for me to go but…
(8)
Bird's eye view of the entire roof of the building.  All the Kookie Jar men watch Scrooge go down a trap door.
3 SCROOGE:    …DOWN!

PAGE 34

(1)
Pan out to reveal that the roof of the building the characters are on is actually the Glomgold Theater's.
NO COPY
(2)
Int. theater.  Baba Gnush is on stage with Magica De Spell.  They are against a backdrop of Hell.
4 HABIBI:    For our next trick, we take you into the wondrous realm of the underworld!
(3)
Int. theater.  Scrooge plops on the stage.  Magica and Baba Gnush jump back.
SFX:    SMACK
5 MAGICA AND BABA:    Stalling turns the page of his music book to "Angel in Disguise."
(5)
Int. theater.  Close in on people in audience.
6 AUDIENCE MEMBER 1:    Wow!  They actually look genuinely nervous!
7 AUDIENCE MEMBER 2:    Especially the assistant though.

(6)
Int. theater.  Scrooge stands up and dusts himself off.
1 BABA:    Are you alright, erm, Mr…. Scrooge??
2 SCROOGE:    Fine
(7)
Int. theater.  The back of Magica's head can be shown on the left of the panel as Scrooge points to her, waist-up.
3 SCROOGE :    But this one wont be unless she reverses her spell on me, right here, right now!
(8)
Int. theater.  Magica nervously puts her hands up over her chest.
4 MAGICA:     I have no idea what you're talking about!


PAGE 35

(1)
Int. theater.  Scrooge puts Magica in a headlock.  Baba Gnush tries to stall him
1 SCROOGE:    I have no time for games, witch!
2 BABA:    There must be mistake.  I am in control of the magic.
(2)
Int. theater.  Enter the Kookie Jar men.  One raises his finger and shouts.  The audience looks at the Kookie Jar men.
3 KOOKIE JAR MAN:    Let go of that woman!
(3)
Int. theater.  Scrooge is still headlocking Magica on stage.  Baba Gnush sneaks behind him with a smoke bomb.
4 SCROOGE:    This woman is the reason you're after me!
(4)
Int. theater.  Cloudy panel except for Baba Gnush's eyes, which are highlighted in neon green.
5 BABA:    Quickly!  Throw me the straightjacket!
(5)
Int. theater.  Scrooge is struggling in the straightjacket on stage.  Baba Gnush is holding him.
6 BABA:    Grab him!  Quickly!
7 SCROOGE:    Ooohhhh!  You'll pay for this, witch!
(6)
Int. theater.  The Kookie Jar men a dragging out a struggling Scrooge in the straightjacket.
1 SCROOGE:    Sooner or later I'll find out what you did to me, and then you'll never set foot in this town again!!  Do you hear me!?!
(7)
Int. theater.  Enter Glomgold in silhouette.  His eyes can be shown scowling.
2 GLOMGOLD:    What is the meaning of this?!
3 SCROOGE:    Glomgold!!!
(8)
Int. theater.  Medium close-up of Glomgold.  He still scowls.  Scrooge's can be seen from the neck up from the back.
4 GLOMGOLD:    And you are?

PAGE 36

(1)
Int. theater.  Close-up of Scrooge looking angry, gritting his teeth
5 SCROOGE:    Your archrival…
(2)
Int. theater.  Scrooge yells furiously at Glomgold.  A few of the Kookie Jar men who aren't holding Scrooge cover their ears.  The ones that are wince.  The entire audience covers their ears.
6 SCROOGE:    Scrooge McDuck!!!!!
(3)
Int. theater.  Close-up of Glomgold rolling his eyes.
7 GLOMGOLD:    Erm, yeeeaah.  Funny, I just came from dinner with Walt Disney.
(4)
Int. theater.  The Kookie Jar men continue to drag Scrooge out of the theater.
8 GLOMGOLD:    Well, whoever he is, I've never seen this man before in my life.
9 SCROOGE:    Oooohhh!  You're in on this whole evil scheme too, Glomgold!  Well you won't get away with this!
(5)
Int. theater.  Glomgold talks with Magica on stage.  Magica looks a little nervous.
10 GLOMGOLD:    Are you alright, Miss De Spell?  You look somewhat nervous.
(6)
Int. theater.  Waist up shot of Magica talking to Glomgold.
1 MAGICA:    I'm fine.  It's…well that guy just seemed too much like the Scrooge McDuck we knew and hated - and I had the strangest feeling that it was really him!  I know it makes no sense, but either McDuck is a more powerful adversary than we even thought, or he's just a helpless old coot.
(7)
Int. theater.  Glomgold talking to Magica from a different angle.
2 GLOMGOLD:    Tsk, tsk.  Your villainy disappoints me.  Wouldn't you love nothing more than to see him locked up in an asylum either way?
(8)
Int. theater.  Magica talking to Glomgold from a different angle.  She nods her head.
3 MAGICA:    You have a point.

PAGE 37

(1)
Int. Kookiemobile.  Scrooge can be shown chained in the back, kicking a Kookie Jar man on either side of him.  In the front, one Kookie Jar man holds a needle, while one drives.
4 KOOKIE JAR MAN 1:    Shall I shut this guy up?
5 KOOKIE JAR MAN 2:    Don't actually.  Hearing his anger makes me feel a sense of satisfaction.  And besides, just because he lost today…
(2)
Int. Kookiemobile.  Close-up of Scrooge angrily gritting his teeth.
6 KOOKIE JAR MAN 2 (CONTINUED FROM PREVIOUS PANEL):    …doesn't mean he has to like it.
(3)
Ext. Kookie Jar.  The Kookiemobile is shown parking.
7 KOOKIE JAR MAN:    Throw him in the back with the rest of the "Scrooge McDucks."
(4)
Int. Kookie Jar.  The Kookie Jar men carry Scrooge.  Scrooge is still struggling.
8 SCROOGE:    Put me down, you &#%@$!
(5)
Int. Kookie Jar.  Scrooge is slammed down to the ground.
SFX:    THUD
SFX:    SLAM
(6)
Int. Kookie Jar.  Scrooge angrily pounds on the glass window.  The window shows him from the waist up.
NO COPY
(7)
Int. Kookie Jar.  Waist up shot of three dogs and a pig are all dressed like Scrooge.
1 DOG 1:    Hi, I'm Scrooge McDuck.  I'm the richest duck in the world.
2 DOG 2:    Hi, I'm Scrooge McDuck.  I'm the richest duck in the world.
3 DOG 3:    Hi, I'm Scrooge McDuck.  I'm the richest duck in the world.
4 PIG:    Hi, I'm Scrooge McDuck.  I'm the richest duck in the world.
(8)
Int. Kookie Jar.  Scrooge again pounds on the glass window, again showing him from the waist up, but this time he looks more scared.
NO COPY

PAGE 38

(1)
Ext. Gyro's Brainstorming Mansion (crossed out Barn.)  Donald in a black suit and hood on the roof sticks his head out from behind the wall.
1 DONALD:    Heh!  Heh!  I know I'm supposed to be up early, but I can't sleep without finding out what Gyro knows!
(2)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald lights a flashlight to reveal a box and a street sign reading "My latest invention - do not touch - top secret."
NO COPY
(3)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium close-up of Donald pointing back to the invention, facing the reader.
2 DONALD:    That must be his latest invention!
(4)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Donald folds his arms.  His eyes stare back at the machine while he faces the opposite direction.
3 DONALD:    Oooh, I just have to touch this thing!
(5)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Close-up of Donald's finger pressing the button.
NO COPY
(6)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  A mechanical arm with a glove comes out of a hole in the box holding a sign reading "Nyah!  Fooled you!"  Donald looks at the sign.
4 DONALD:    !
(7)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  The mechanical arm smacks Donald on the head with the sign.
SFX:    WHACK
(8)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  As Donald falls, the box pulls out a mattress for Donald to land on, with the long side of the pillow facing the same direction as Donald's head.
NO COPY

PAGE 39
(1)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  As Donald head hits the pillow, he "squeezes" a ball out.  As Donald lies down, handcuffs come out of the mattress and cuff Donald.
(2)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Long shot of Donald noticing that he has been handcuffed to the mattress.  The ball can be shown hitting a coal picker in the background.
9 DONALD:    Wak!
(3)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  A trap door, roughly the size of the mattress opens.  Long shot.
11 DONALD (FROM FALLING THROUGH THE TRAP DOOR):    Yaaaahoohoohoohooey!
(4)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald's mattress lands on the ground.  A large cage also falls down around the mattress.
SFX:    CLANG
(5)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot of Donald looking behind him.
12 MYSTERY VOICE:    Hello, Donald.  Nice of you to drop in.  I've been waiting here some time.
(6)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Gyro stands outside the cage, while Donald stands up in the cage, with the mattress on his back.
13 DONALD:    You were expecting me!?!
(7)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium close-up of Gyro.
10 GYRO:    Yes.  My outcome predictor saw this coming when I kicked you out my office today.  I'm sorry about that.  Now what brings you here tonight?
(8)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Close-up of Donald growling at Gyro.
11 DONALD:    Same thing that brought me here this morning!  But this time I figured it out - you cloned him!  That's the top secret government project you're working on!

PAGE 40
(1)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Waist-up shot of Gyro shrugging his shoulders.
1 GYRO:    I'm afraid not.  Even if I did, he would have to be cloned at birth for him to be the same age as he is now.  Now as I said before, I have more important things to worry about.
2 DONALD (OFF-PANEL):    Someone coming back from the dead seems pretty important to me!  What could be more important than that?
(2)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion. Waist-up shot of Gyro taking out a disk-shaped object from his shirt pocket and pressing buttons on it.
3 DONALD (OFF-PANEL):    Gyro!  Are you even listening to me?!
(3)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Waist-up shot of Gyro looking at the disk-shaped object.
4 GYRO:    Well, Donald, according to my outcome predictor, in order not to make your evening a total loss, it seems I can show you what I'm working on.
(4)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Gyro can be seen from the back, Donald can be seen from the waist up.  The cage rises.  Gyro unlocks Donald's handcuffs.
5 DONALD:    Thanks, Gyro.
(5)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Far shot of Gyro and Donald entering.  There is a large machine with two poles on either side.  There are globes lighting up on top of the poles.  A large switch and many buttons can also be shown on either side of the poles.
6 GYRO:    Here it is, Donald.
7 DONALD:    Ooh!  Aah!  Wow!
(6)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Close-up of Donald scratching his head looking confused.
8 DONALD:    What is it???
(7)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Back view of Donald and Gyro staring up at the machine.
9 GYRO:    It's a mirror to an alternate universe.
10 DONALD:    How does it work?
(8)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Waist-up shot of Gyro pulling the switch.  Donald's head can be shown watching Gyro.
11 GYRO:    First you flick the switch…

PAGE 41
(1)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Back view of Gyro staring at a projected image of Gyro asleep.  He has a subconscious idea reader on his head.  Li'l Helper sleeps in a tiny bed of his own.
1 GYRO:    And there I am asleep in the alternate universe.
2 DONALD (OFF-PANEL):    Amazing!
(2)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Donald steps in front the machine.  It projects a spiral.  Gyro is seen from the back view.  Donald is seen from a ¾ back view.
3 DONALD:    Hey, what's it doing?
4 GYRO:    It's changing to reflect the next image it recognizes.
(3)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium shot.  Back view of Donald and Gyro staring at an image of Donald in the money bin office talking to Mrs. Quackfaster.  Donald (in Gyro's Brainstorming Mansion) jumps back.
5 DONALD (PROJECTED IMAGE):    Mrs. Quackfaster, I'm a little worried.  I haven't seen or heard from Uncle Scrooge all day.  He didn't tell me he was going on any treasure hunt or anything like that.  Would you know where he is?
6 DONALD:    (Gasp) Uncle Scrooge is alive in that alternate universe?!!
(4)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Medium close-up of Donald going through his wallet.  He looks worried.  He sweats.  A good amount of cash can be shown in the wallet.
7 MRS. QUACKFASTER (PROJECTED IMAGE OFF-PANEL):    I'm afraid not, Mr. Duck.  Neither have I.
8 DONALD:    Maybe we can find out!
(5)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald holds up a photo of Scrooge.  He looks nervous.
NO COPY
(6)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Back view of Donald and Gyro staring at an image of a dead Scrooge lying in his money bin.  Donald jumps up.  Gyro's mouth can be seen open.
9 DONALD:    Good gravy!  That guy must've been from an alternate universe.  But how the--
(7)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Close-up of Donald.  He looks very nervous.
10 DONALD:    Gyro, do you have any pictures of Magica De Spell anywhere??
(8)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald dashes out towards the reader.  Gyro also turns around to face the reader.
11 GYRO:    I'm afraid not.
12 DONALD:    Then we need to use your internet as fast as possible!!

PAGE 42
(1)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald sits down at Gyro's large computer, sweating.  Gyro watches.  It says Scroogle.com on the screen, written like the Google.com logo, though with Scrooge's face in the upper left hand corner of the words.  Donald keys in "Magica De Spell."  The word "images" is highlighted.
1 GYRO:    You haven't changed the name yet?
2 DONALD:    To what, DonaldDoogle.com?
(2)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald and Gyro can be seen from the back view.  Donald clicks on a picture of Magica.  Donald is sweating.
(3)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Screen reads.  "This page cannot be displayed."  Donald jumps up in rage.
3 DONALD:    #$@!
(4)
Int. Kookie Jar cell.  Medium shot of Glittering Goldie reading to an inmate.  The inmate cries.
4 NARRATOR:    Meanwhile…
5 GOLDIE:    …and then Cinderella and Prince Charming lived happily ever after.  The end.
(2)
Ext. Kookie Jar cell.  Goldie steps out of the cell.  She smiles.  Two of the Kookie Jar men are outside the cell.  The patient can still be shown through the glass window crying.
6 KOOKIE JAR MAN:    You are an amazing woman, Miss O'Gilt!
7 GOLDIE:    I am?  Why?
(5)
Int. Kookie Jar hallway.  Goldie is escorted through the hallway by the Kookie Jar men.
8 KOOKIE JAR MAN:    There are some women your age who go into old age homes, while here you are volunteering at a mental institution!
9 GOLDIE:    Whatever I can do for the good of society.
(6)
Int. Kookie Jar hallway.  All three characters are still walking.
10 KOOKIE JAR MAN 2:    By the way, Miss O'Gilt, we found another person claiming to be your husband last night.  I could almost swear it was really him.  He looks like him, he sounds like him, he acts like him!  He put up one heck of a fight like your husband would've!
11 GOLDIE:    Really.  Donald said he ran into someone like that last night.  Maybe it was the same person.
(7)
Int. Kookie Jar hallway.  Wasit-up shot of all three characters.
12 GOLDIE:    May I see this person?
(8)
Int. Kookie Jar hallway.  All three characters are again walking down the hallway., though this time seen from the back view.
13 KOOKIE JAR MAN:    Certainly, Miss O'Gilt

PAGE 43

(1)
Int. Kookie Jar cell.  Bird's eye view far shot of Scrooge in the corner of the cell.
1 GOLDIE (OFF PANEL):    (Gasp) Scrooge!!
(2)
Int. Kookie Jar cell.  Medium close-up of Goldie.  Scrooge's POV.
2 SCROOGE (OFF PANEL):    G-G-Goldie?!
3 KOOKIE JAR MAN (OFF PANEL):    Well, he seems to recognize you.
(3)
Int. Kookie Jar cell.  Goldie bends down a little and shows Scrooge her diamond ring.  Scrooge smiles.
4 GOLDIE:    Scrooge, do you remember this?
5 SCROOGE:    Yes!
(4)
Int. Kookie Jar cell.  Goldie and the Kookie Jar men exchange puzzled looks.
6 SCROOGE (OFF PANEL):    I found that ring in 1985 when I salvaged the sunken ship, El Grande!
7 GOLDIE:    ?
(5)
Int. Kookie Jar cell.  Medium close-up of one of the Kookie Jar men.  He looks somewhat nervous.
8 KOOKIE JAR MAN:    That is a pretty detailed delusion.
9 GOLDIE (OFF PANEL):    And it does seem a lot like the man I married.
(6)
Int. Kookie Jar cell.  Medium close-up of Goldie.
10 GOLDIE:    Okay, Scrooge, but do remember what you did with it after you found it?
11 SCROOGE (IN THOUGHT BALLOON, OFF PANEL):    Grrr, I hate to do this but if it'll get me out of this asylum…
12 SCROOGE:    Of course…
(7)
Int. Kookie Jar cell.  Close-up of Scrooge kissing Goldie.  Goldie has her eyes closed passionately.
13 SCROOGE:    I gave it to you, my loving wife!
(8)
Int. Kookie Jar cell.  Waist-up shot of Goldie smiling.  She sort of raises her eyelids.  The two Kookie Jar men smile as well.
14 GOLDIE:    Well, he is as good a kisser as my husband!  Let's go outside.

PAGE 44
(1)
Ext. Kookie Jar cell.  Goldie talks with the Kookie Jar men.
15 GOLDIE:    Do you think there's any possibility you can release him?
16 KOOKIE JAR MAN 1:    Well, he's not qualified as insane.
17 KOOKIE JAR MAN 2:    And if he hurts you you know how to get in contact with us.
(2)
Int. Kookie Jar cell.  Scrooge stares at the reader (actually Goldie and the Kookie Jar men.)
18 KOOKIE JAR MAN (OFF PANEL):    Er, Mr. McDuck, you're being released.
(3)
Int. limo.  Scrooge and Goldie sit quietly in the back.
NO COPY
(4)
Int. limo.  Close-up of Goldie.  She looks slightly nervous and slightly angry.
19 GOLDIE:    Well, are you going to tell me how the heck you survived?  And where have you been for the past five years??  And why haven't you ever tried to contact me - or even Donald???
(5)
Int. limo Close-up of Scrooge.  His head is down and he winces.
20 SCROOGE:    I-I don't know.  I don't remember.  I really can't seem to make sense of anything right now.
(6)
Int. limo.  Close-up of Goldie.  She looks nervous and even more angry.
21 GOLDIE:    But you remembered how you found that ring in 1985!
(7)
Int. limo.  Close-up of Scrooge.  He looks helpless.
5 SCROOGE:    Goldie, I…
(8)
Int. limo.  Close-up of Goldie.  She closes her eyes looking sad.
6 GOLDIE:    Now Scrooge, I know you've always loved your wealth.  I understand it's what gives you your pleasure.  Your worth.  I've grown to accept that.  But really, Scrooge, don't I deserve a memory?

PAGE 45

(1)
Int. limo.  Close-up of Scrooge.  He rolls his eyes.
7 SCROOGE:    Goldie, I really wish I could remember what happened, but one thing I do remember is always wanting to here those words from you, er, words sort of like those.
8 GOLDIE (OFF PANEL):    What do you mean?
(2)
Int. limo.  Close-up of Scrooge, looking somewhat sad.
9 SCROOGE:    Last time remember, I was just too busy running my empire.  And I think when I met you I was too busy starting my fortune.  I could never be in a relationship.  I've never been good at relationships of any kind - even familial ones.  I was married only to my business.  But now it seems I have nothing…
(3)
Int. limo.  Scrooge and Goldie face each other.
10 SCROOGE:    …except you.
(4)
A traffic light can be shown with a green light as Scrooge and Goldie talk inside the limo.
11 GOLDIE:    I-is that enough?
12 SCROOGE:    I-I think it is.
(5)
Ext. Goldie's mansion.  Goldie steps out of the limo and pulls Scrooge out.
13 GOLDIE:    We're here.
(6)
Int. Goldie's mansion.  Far shot of Scrooge looking up as he and Goldie enter.  It looks somewhat similar to Donald's mansion.  A diamond chandelier can is shown, as is a large staircase with a velvet rug.  The floor is stone.
14 SCROOGE:    Good night!
(7)
Int. Goldie's mansion.  Medium shot of Scrooge and Goldie still by the entrance of the house.  Goldie somewhat nervously anticipates Scrooge's response.
15 GOLDIE:    What do you think?
16 SCROOGE:    Remarkable!
17 GOLDIE:    You should see your nephew's mansion.
(8)
Int. Goldie's mansion.  Medium close-up of Scrooge sighing.  He looks somewhat sad.
18 SCROOGE:    Maybe I would if he…never mind.

PAGE 46

(1)
Int. Goldie's mansion.  Medium shot of Goldie opening the door.  About half the door can be shown.
1 GOLDIE:    Wait till you see what's in this room!
(2)
Close-up of Scrooge looking stunned.  His eyes pop out just slightly
2 SCROOGE:    Oh my heavenly days!
(3)
Half-page splash panel.  Far shot of Scrooge and Goldie.  Goldie is holding Scrooge's hand.  They appear to be in the Klondike.  It is snowing.  Among the buildings is the Blackjack Ballroom (looking exactly as it did in Barks' "Back to the Klondike.")
3 SCROOGE:    It's an exact simulation of the Klondike!

PAGE 47
(1)
Int. Klondike room.  Medium close-up of Goldie.
1 GOLDIE:    Your nephew built this room for me.  Brings back some nice memories.
2 SCROOGE (OFF-PANEL):    Amazing!
(2)
Int. Klondike room.  Medium waist-up shot of Scrooge and Goldie talking.
3 GOLDIE:    Why is that "amazing?"  He's always been a generous duck.
4 SCROOGE:    No, not that.  It's just that…I've wasted my life in that cold, dark, money bin.  This just reaffirms how much I've missed out on.
(3)
Int. Klondike room.  Medium close-up of Goldie.
5 GOLDIE:    That bin was your life, Scrooge.  Every penny in there was your life.  I never appreciated that until later.  There's nothing wrong with keeping memories, Scrooge, but money is also something that's supposed to be spent.  It takes money to bring back memories like this.
(4)
Int. Klondike room.  Back view medium shot of Scrooge and Goldie walking into the Blackjack Ballroom.
6 SCROOGE:    I'm starting to understand that a little now.
7 GOLDIE:    Let me show you another memory, Scrooge.
(5)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Far shot of Scrooge and Goldie.  Again the interior looks exactly as it did in "Back to the Klondike."
8 SCROOGE:    Great howlin' crashwagons! Donald certainly had a good memory of this place - and he's only been in here once!
9 GOLDIE:    Come with me into the back.  I have another little surprise for you that I'm sure you'll like.
(1)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Medium shot of Goldie opening a safe.  She has a smile on her face.  Scrooge watches intently.
NO COPY
(2)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Goldie (off-panel) hands Scrooge the Goose Egg Nugget.  Scrooge (medium close-up)'s eyelids become small as he looks at it.
10 SCROOGE:    The Goo-the Goo-goo-goo…
(3)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Pan out to include a full-figure shot of both Goldie and Scrooge.  Goldie has her arms folded.  Scrooge is still in the exact same mesmerized pose.
11 GOLDIE:    My inheritance.

PAGE 48
(1)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Medium close-up of Scrooge looking down at the nugget, looking like he's in a happy trance.
1 SCROOGE:    Ironic.  I find it, you steal it, I take it back, and you inherit it!
2 GOLDIE (OFF-PANEL):    I stole it!?!  What are you talking about!?!
(2)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Scrooge looks down at the ground.  Goldie looks nervous.
3 SCROOGE:    Another "wrong" memory?  Maybe I am wrong.  You say I died.  Well maybe I've just been unconscious all these years and I've just had a long dream about a completely different life!
4 GOLDIE:    Oh, Scrooge, I honestly don't care.  Is this life good with you?
(3)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Close-up of Scrooge pondering.
5 SCROOGE:    …
(4)
Int. Blackjack Ballroom Klondike room.  Goldie grabs Scrooge's shoulders.  Side view of each of them facing each other.
6 GOLDIE:    Listen, Scrooge, just please for the moment don't bring up any bad memories.  Only the good ones.
7 SCROOGE:    Fair enough.
(5)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald pulls a paper out from the printer.
8 DONALD:    Finally!  A picture of Magica!
(6)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Donald rushes to the alternate universe mirror.  He sweats as he runs.
9 DONALD:    Alright, alternate universe machine, show us this ugly face!
(7)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Back view of Donald sweating while watching Magica in her sorcery shop with an evil grin on her face.  She stares at a grandfather clock.  It is 5:00
10 MAGICA:    Heh!  Heh!  Time to pay a visit to Scrooge's nephew.
(8)
Int. Gyro's Brainstorming Mansion.  Close-up of Donald.  He sweats.  He looks panicked.
11 DONALD:    (Gulp)  I don't know what she wants with me, but I'd better find Uncle Scrooge as soon as possible!

PAGE 49
(1)
Int. Goldie's mansion.  Medium shot.  The heads of Scrooge and Goldie can each be side from the side view behind the couch.
1 SCROOGE:    What kind of wine is this?
2 GOLDIE:    McDuck, er, Duck Wineries.
3 SCROOGE:    Excellent.
(2)
Int. Goldie's mansion.  Scrooge and Goldie quietly sip their wine.
NO COPY
(3)
Int. Goldie's mansion.  Medium shot of Scrooge and Goldie on the couch.
4 GOLDIE:    Scrooge, are you happy?
(4)
Int. Goldie's mansion.  Medium close-up of Scrooge.
5 SCROOGE:    For one of the first times in my life, Goldie.  I feel like the weight of the world has been lifted off my shoulders.  My money was my world.  I spent my life amassing that fortune.  I used to think my life would be nothing without my money.  But…being here with you shows me how wrong I was.  Besides, Donald seems to be managing my money just fine.
(5)
Int. Goldie's mansion.  Close-up of Scrooge and Goldie kissing.
6 GOLDIE:    Good answer, Scrooge.  Now let's go really be happy!
(6)
Int. Goldie's mansion.  Far shot.  ½ tail-up ¾ back view of Donald rushing in.  Scrooge and Donald's heads turn around to face him.
7 DONALD:    Uncle Scrooge!!  You're here!!  We've got to get to Magica's right now!!!
8 SCROOGE:    Donald!  What's the emergency?
(7)
Int. Goldie's mansion.  Close-up Scrooge with a startled look on his face.
9 DONALD (OFF-PANEL):    You're not from around here!  You're from an alternate universe!
(8)
Int. Goldie's mansion.  Scrooge gets up from the couch.  Goldie holds his arm.
10 SCROOGE:    Th-that makes sense!  That explains why all my numbers…and my memories were wrong.
11 GOLDIE:    But Scrooge, you said you were happy for one of the few times in your life.

PAGE 50
(1)
Int. Goldie's mansion.  Scrooge close-up of Scrooge looking down at Goldie.  Scrooge's head is in the upper left hand corner looking down at Goldie's in the lower right hand corner.  Both look sad.
1 SCROOGE:    I know, Goldie.  But you have to understand I just can't give up on my life so easily.
(2)
Int. Goldie's mansion.  Tail up shot of Donald closing his eyes.  Scrooge and Goldie can be seen from the back.
2 DONALD:    Listen, Uncle Scrooge, selfishly I can say you're welcome back to my world, but that other universe needs you.
(3)
Int. Goldie's mansion.  Scrooge kisses Goldie passionately.
3 SCROOGE:    I'm sorry, Goldie.  I-I-I love you.
4 GOLDIE:    I know, Scrooge.  I know.  This is the hardest thing I've ever had to do.  But he's right.  I wouldn't want an alternate version of me to go her whole life without being as happy as you've made me.
(4)
Int. Goldie's mansion.  Donald pulls Scrooge by the arm.  He still looks at Goldie, and she still looks at him.
5 SCROOGE:    Goodbye, Goldie.
6 GOLDIE:    Goodbye, Scrooge.
(5)
Int. Magica's apartment.  Bird's eye view.  Scrooge and Donald face Magica and Baba Gnush.
7 SCROOGE:    So this is your new apartment, eh?
(6)
Int. Magica's apartment.  Waist-up shot of Magica yelling.  She raises her arms.
8 MAGICA:    What the duck would make you @!#$ think I would want to help you.
9 DONALD (OFF-PANEL):    You get Scrooge out of your life again for good.
(7)
Int. Magica's apartment.  Medium close-up of Magica with her hand over her beak.  She has a look of realization on her face.
10 MAGICA:    Oh yeah.
(8)
Int. Magica's apartment.  Magica leans forward yelling at Donald.  Donald leans back.
11 MAGICA:    But even so, I still can't, because someone took away all my powers - not to mention a lot of other people's "powers."

PAGE 51
(1)
Int. Magica's apartment.  Donald has his hand over his beak with a similar look of realization.  He also looks nervous.  Scrooge looks at him.  Magica sneers at him.  She can be shown from about the beak up.
1 DONALD:    Oh…yeah.
(2)
Int. Magica's apartment.  Medium close-up of Donald.  He puts his finger in his shirt, pulling it out.
2 DONALD:    Er…you don't have any magic friends, do you?
(3)
Int. money bin office.  Medium close-up of Donald looking somewhat nervous.
3 NARRATOR:    It seems the ducks have done all that is possible…the ducks of that universe anyway.  Let us return to our own universe.
4 DONALD:    I'm getting very worried about Uncle Scrooge.  I'll try him on his cell.
(4)
Int. money bin office.  Far shot.  Donald's hat jumps off his head.
SFX:    RRRRING
(5)
Int. money bin office.  Close-up.  Donald holds the phone to his ear and sweats.  He is near the door to the vault.
5 SCROOGE (ON THE PHONE):    Hi, this is Scrooge McDuck - the richest duck in the world.  I'm probably busy making money some other way, but if you leave a message, preferably concerning yet another way to make money, I'll get back to you as soon as possible.  Thank you.
Note:  The balloon comes from both Donald's cell phone and the vault door.
6 DONALD (IN THOUGHT BALLOON):    Uhhhh-ohhhh!
(6)
Int. money bin office.  Medium shot.  Donald pounds on the vault door.
7 DONALD:    Uncle Scrooge!
8 DONALD:    Ow.
9 DONALD:    Uncle Scrooge!
10 DONALD:    Ow.
11 DONALD:    Uncle Scrooge…
12 MAGICA (OFF PANEL):    Yeeeeeheeeheeheeheehee!
(7)
Ext. money bin.  Far shot.  Silhouette panel.  A silhouette of Magica can be seen smokewriting in the sky with her broom "Surrender, Dorothy!"  A silhouette of Donald stares out the window.
13 DONALD:    Who's Dorothy?
14 MAGICA:    Oops!  Typo, er, "skyo?"  Whatever!
(8)
Ext. money bin.  Far shot.  Silhouette panel.  The Magica silhouette marks a line through the "rothy" and writes "nald" under it.
15 MAGICA:    Yeeeeeheeeheeheeheehee!

PAGE 52
(1)
Ext. money bin.  Medium close-up of Donald shouting through the window.
1 DONALD:    What have you done to my Uncle Scrooge, you witch!?!
(2)
Ext. money bin.  Medium shot.  Magica yells down to Donald.
2 MAGICA:    I trapped his soul in an alternate universe!  The ransom to get him out…
(3)
Ext. money bin.  Close-up of Magica with an evil grin on her face.
3 MAGICA :    His number one dime!
(4)
Ext. money bin.  Medium close-up of Donald looking nervous.
4 MAGICA (OFF PANEL):    If I don't receive the dime within twenty four hours…he'll be trapped in there permanently!  Mwahahahaha!
5 DONALD:    (Gulp)
(5)
Ext. money bin.  Donald yells out the window to Magica, who can be seen as a small silhouette.
6 MAGICA:    I'll be expecting that dime in twenty four hours, duck!
7 DONALD:    Magica!  Magica, wait!
(6)
Ext. money bin.  Medium close-up of Magica with an "uh-oh" look on her face.
8 DONALD (OFF PANEL):    I don't even know the combination!
(7)
Ext. money bin.  Donald again yells up to a small Magica.
9 DONALD:    Nobody knows the combination but Uncle Scrooge - and if he's stuck in an alternate universe than he can't give you the dime!
10 MAGICA:    Great Circe's ghost!  You're right!
(8)
Ext. money bin.  Close-up of an infuriated Magica.
11 MAGICA:    Drat!  I have to bring Scrooge back if I want the dime!  This shouldn't even happen to a sorceress!

PAGE 53
(1)
Int. Goldie's mansion living room.  Back view of Scrooge.  His head is leaning slightly down.  Goldie is on the couch.  She turns her head around to look at him.
1 NARRATOR:    Meanwhile, back in the alternate universe.
2 GOLDIE:    Scrooge!  You're back?!
3 SCROOGE:    We failed, Goldie.
(2)
Int. Goldie's mansion living room.  Close-up of Goldie staring.
4 GOLDIE:    …
(3)
Int. Goldie's mansion living room.  Scrooge comes closer to the couch.  Scrooge can be seen from about the knees up.  He winces.  Goldie has her hands on the pillows of the couch.  Both can be seen from the side view.
5 GOLDIE:    Not sure what to say, Scrooge.  It's not often I hear that coming from you.
(4)
Int. Goldie's mansion living room.  The back of Scrooge's hands can be shown.  Goldie holds them.
6 GOLDIE:    Scrooge, all I can say is that from this moment on, I promise to make this universe the best it can possibly be for you.
7 SCROOGE:    Thank you, Goldie.
(6)
Int. money bin office.  Donald watches Magica fly through the window.  She carries a bag with her.
9 MAGICA:    I got the dust.
(7)
Int. money bin office.  Magica steps off her broom.  Donald is also in the panel.
10 DONALD:    But you still can't get the dust on him.  He's still stuck in the vault.
(8)
Int. money bin office.  Magica gets on all fours and blows the dust under the floor.
11 MAGICA:    Maybe I can blow the dust under the door.

PAGE 54
(1)
Int. Goldie's bedroom.  Scrooge can be seen from the back view neck up.  Goldie can also be seen from the neck up.  Scrooge's head blocks the rest of her body..
1 GOLDIE:    So, Scrooge, am I as pretty as the Goldie of your universe?
(2)
Int. Goldie's bedroom.  Neck-up shot of Goldie.
SFX:    THUD
2 GOLDIE:    Scrooge?
(3)
Int. Goldie's bedroom.  Close-up of Goldie looking down in horror.
3 GOLDIE:    Scrooge!
(4)
Int. Scrooge's vault.  Chest-up shot.  Scrooge rises.
4 SCROOGE:    Just when that alternate universe was getting really good!
5 DONALD (OFF PANEL):    Uncle Scrooge!  Are you alive?
(5)
Int. Scrooge's vault.  Back view of Scrooge turning the lock of his vault.
6 SCROOGE:    Yes, Donald, I'm fine!
(6)
Ext. Scrooge's vault.  Scrooge steps out of the vault.  Donald has a relieved look on his face.  Magica dashes into the vault.  All can be seen from the side view.
7 DONALD:    Whew!  I was really getting worried!
(7)
Int. Scrooge's vault.  Magica looks around for the dime.  She bends down as she walks.  Scrooge and Donald look inside
8 MAGICA:    Where is it?!  Where is it!?
9 SCROOGE:    Where's what?
(8)
Int. Scrooge's vault.  Magica points at Scrooge and Donald.  They are standing outside the vault.  Silhouettes of their heads can be shown.
10 MAGICA:    Your dime!  You know what!
11 SCROOGE:    I'm afraid I don't.  I could use a dime right now.  I'm just a penniless bum.  My generous nephew here just let me in.
12 DONALD:    I don't know who you are, lady, but get out of my vault!

PAGE 55
(1)
Int. Scrooge's vault.  Waist-up shot of Magica with an "uh-oh" look on her face.
1 MAGICA:    Wait a minute…did I…uh-oh!
(2)
Ext. Scrooge's vault.  Magica's POV.  She stares down at her broom.  It is a long-bottomed broom.
NO COPY
(3)
Int. money bin office.  Magica takes off on the long-bottomed broom out the window.
2 MAGICA:    I-I-I'll be back.  I just need to get back in touch with "reality" now.
(4)
Int. money bin office.  Close-up of Scrooge with a smug look on his face, yelling to Magica.
3 SCROOGE:    I'll be waiting!
(5)
Int. money bin office.  Waist-up shot of Scrooge slapping Donald's back.
4 SCROOGE:    Mighty quick switch of the brooms you did there!
5 DONALD:    Thanks, Uncle Scrooge.  I knew where you were going with the scheme immediately.
(6)
Int. money bin office.  Scrooge walks to his desk smiling.  Donald follows.
6 DONALD:    What exactly did you do with your dime?
(7)
Int. money bin office.  Medium close-up of Scrooge.  He flips his dime.
7 SCROOGE:    Heh!  Heh!  I had it on me the whole time of course!
(8)
Int. money bin office.  Medium close-up of Donald looking nervous.
8 SCROOGE (OFF PANEL):    Now Donald, it's time we talked about your employment.

PAGE 56
(1)
Int. money bin office.  A silhouette of Donald from the neck up with his mouth open.  Scrooge can be shown pointing at him.
1 SCROOGE:    I think a promotion is in order.
(2)
Int. money bin office.  Close-up of Donald looking shocked.
2 DONALD:    What did being in that alternate universe do to you?!
(3)
Int. money bin office.  Chest-up shot of Scrooge behind his desk.  He smiles.
3 SCROOGE:    It made me see your greatest potential, Donald.  You can be great at business, nephew.  You just need a little confidence.
(4)
Int. money bin office.  Scrooge extends his hand.  Donald shakes it.
4 SCROOGE:    Now there's a new management position open in McDuck Shipyard.  What do you say, Donald?
5 DONALD:    Absolutely, Uncle Scrooge!
(5)
Graveyard.  Worm's eye view of Goldie, Donald, Daisy, Gyro, Gladstone, Huey, Dewey, and Louie crowded around Scrooge's grave.  Tombstone reads.  "Scrooge McDuck.  Beloved uncle, friend, and husband.  The richest duck in the world.  Smarter than the smarties and tougher than the toughies."  They all look down and tilt their heads down to the grave.
NO COPY
(6)
Graveyard.  Goldie wipes away a tear.  Donald puts his arm on her shoulder.  He looks at her consolingly.
7 DONALD:    Are you alright, Goldie?
8 GOLDIE:    I suppose, for a woman who just lost her husband for the second time.
(7)
Graveyard.  Donald and Goldie hug.  Donald can be seen from the back view.
9 DONALD:    I know, Goldie.  I understand how you feel.
(8)
Graveyard.  Donald has his hands on Goldie's shoulders.
10 DONALD:    Listen, Goldie, I've got some other graves to visit elsewhere.  Will you be alright?
11 GOLDIE:    I'll be fine, Donald.

PAGE 57
(1)
Half-page splash panel.  Italian graveyard.  The sun is setting.  All the ducks, minus Goldie stand in front of the graves.  Donald places a stone on one of them.
NO COPY
(2)
Int. Goldie's mansion.  Waist-up shot of Goldie sitting with her eyes closed.
NO COPY
(3)
Int. Goldie's mansion.  Close-up of Goldie with her eyes closed.
NO COPY
(4)
Int. Goldie's mansion.  Extreme close-up of Goldie with her eyes closed.
SFX:    CRACK
(5)
Int. Goldie's mansion.  About foot-up shot of Goldie getting up, revealing that she was sitting on an egg.  She looks down at it.
SFX:    CRACK

                                                THE END?

Gyro Gearloose in "When Photos Think"

Categorie:
disney
Type:
Eigen verhaal
Auteur:
Aventuras Disney
Datum:
2007-02-25 00:59:50
URL origineel:
http://bb.mcdrake.nl/engdisney/viewtopic.php?pid=2285#p2285 (nieuw venster)
Geen commentaar McDrake Nederland
Commentaar McDrake International (nieuw venster)

Gyro Gearloose in "When Photos Think"

Page 1
Panel 1 (splash): GY runs and say: Li'l Helper, take this camera and hide it before everyone cames!
Panel 2: DD: Uncle Scrooge tell me to buy at least one thing in Gyro's promotion... if remains anything!
Panel 3: GY opens his lab's door and says: The promotion is open!

Page 2
Panel 1 (panoramic): Everyone enter GY's lab
Panel 2: Narration: Then everything (even the walls!) except GY and LH are buyed. GY: Where's the camera, Helper?
Panel 3: LH: Bzzzzzzzzzzt! (I can't remember!)
Panel 4: DD: Li'l Helper was good in selling me this camera!
Panel 5 (panoramic): DD: Hah! The millionaire Longhorn Tallgrass is on Duckburg again, and he is entering at the billionaires club!

Page 3
Panel 1: Back into Gyro's lab - GY: Helper! You means you sell it to Donald?
Panel 2: GY: I must run into Mr. McDuck's newspaper! And  just today they buyed my bike saucer?
Panel 3: GY: Donald! Donald! This camera photographs minds! DD: WHAT!?
Panel 4: DD looks the newspaper: Quack! Tallgrass thinks very bad of Uncle Scrooge!
Panel 5 (panoramic): DD goes running after newspaper-carrying truck: STOP! STOP! DD thinking: How is hard a photographer's life!

THE END